Kayseri Valiliği’ne atanan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, il Genel Meclisi mayıs ayı oturumlarına katılarak meclis üyeleriyle vedalaştı. Vali Çiçek’i İGM Başkanı Burhanettin Çoban ve meclis üyeleri kapıda karşıladı. 

İl Genel Meclisi üyeleri ile vedalaşan Vali Gökmen Çiçek, "Afyonkarahisar almış başını gidiyor, ben nerede olursam olayım bu şehrin emrine amadeyim." diyerek meclis üyeleri ile vedalaştı. AK Partili, CHP'li, MHP'li İYİ Partili tüm meclis üyeleri ayağa kalkıp alkışladı. 

“VALİ ÇİÇEK HER KESİME SIĞINACAK LİMAN OLDU”

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, “Değerli Valimiz bugün meclisimizi veda etmek amacıyla şereflendirdi. 2 yıllık süre Afyonumuzda dolu dolu geçti. Afyonumuz değerli valimiz sayesinde birçok şey kazandı. Afyon halkı hiçbir zaman Vali Çiçek’i unutmayacak ve hayırla anacak. Daima hafızalarda mutlaka yer alacaktır. Afyonumuz kaybetti ama Kayserimiz kazandı bunu biliyoruz. Sayın Valimiz Afyonumuzdaki tecrübelerini orada katlayarak yine Kayseri’ye dolayısıyla ülkemize katkı sağlayacaktır. Bizim İl Genel Meclisimizde adı terörle anılan parti hariç her partiden temsilcimiz var. Biz de üyelerimizle aramızda değerlendirmede bulunduk. Bütün üyelerimizin ortak kanaati keşke Sayın Valimiz devam etseydi oldu. Bu da adaletli ve hakkaniyetli bir yönetim sergilediğinin en güzel kanıtıdır. İlimizdeki her siyasi partinin temsilcileri ve milletvekilleri bu adalete, hakkaniyete ve kamunun tarafsızlığına olan inancı son derece önemlidir. İktidar partisinin lehinde bile olsa aslında iktidar partisinin buna sevinmemesi gerekir. Çünkü bugün bir başkasına yapılan yarın size yapılabilir. Dolaysıyla burada Vali her kesimin sığınacağı bir liman olması gerekir. Afyon’da Gökmen Çiçek’te bu noktayı başarmıştır” şeklinde konuştu.

“BU ŞEHİRDE BİR ŞEYLER YAPABİLDİYSEK SİZLERİN SAYESİNDE OLDU”

Afyon Valisi Gökmen Çiçek, “İlk geldiğim günlerde Burhanettin Başkanımın davetiyle İl Genel Meclisine geldiğimde şöyle söylemiştim; ‘Bu salon benim için hem çok kutsal hem de sizler benim için çok farklısınız. Hatta bir örnek vererek babam iki dönem İl Genel Meclisi üyeliği yaptı” demiştim. Ben İGM üyelerini gerçekten sevdim. Burası şehrin kalbinin attığı bir yer. Burada yapılan tartışmalar, alınan kararlar şehrin gündemini belirliyor. Gittiğimiz her ilçede önce bizi İGM üyeleri karşıladı. Halka onlar sevdirdi. Bunu defalarca gördüm. İGM üyelerinin katılmadığı her gezide mutlaka bir aksaklık oldu. Bunu defalarca gördüm. Dolayısıyla eğer bugün bu şehirde bir şeyler yapabildiysek sizlerin hakkını teslim etmezsem eğer kul hakkına girmiş olurum. Günaha girmiş olurum. Sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“AFYONKARAHİSAR BENİM İLK GÖZ AĞRIM”

Vali Çiçek, “Ben ailesi 1940 yılında Kafkasya’dan Türkiye’ye gelen göçmen bir ailenin çocuğuyum. Ailem Türkiye’ye geldiği günden beri dedem, babaannem, sürekli evde ağıtlar, sürekli evde kaybedilen toprağın acı hatıraları, türküler, şiirler ama sürekli vatan üzerineydi her şey. O kaybedilen Ahıska’daki hüzün hiç bitmedi ailemde. Bildim bileli dedem bir kere daha Ahıska’yı görebilelim, bir kere daha o topraklarda ölelim hayaliyle yaşadı. Dolayısıyla böyle bir ailede yaşayan birisinin memlekete hizmet etmekten başka, bu vatana hizmet etmekten başka bir aşkı, sevdası, hırsı olamazdı.  Memlekete hizmet etmek benim hayatımın anlamı. Çalışmalarım, hayallerim hep bu yönde oldu. Afyonkarahisar bize bir memleket oldu. Afyonkarahisar benim ilk göz ağrım. Benim ilk valiliğim oldu. Dolayısıyla bu şehirde kurduğumuz bağ sadece bir vali-şehir ilişkisi değil, benim özelimde çok farklı anlamlar taşıyor. Afyonkarahisar’ı gerçekten çok seviyorum bunu siz biliyorsunuz. Bu kadar vefa ancak Afyonkarahisar’da olur herhalde. Tayinim çıktığı andan beri şehirde benimle ilgili pek çok şey söylendi. Ama bir tanesi tam anlamıyla hisleri yansıtıyordu. ‘Afyon aşığı Vali’ yazıyordu. Gerçekten ben Afyon aşığıyım arkadaşlar. Afyon sevdalısıyım.

“AFYON’A OLUMSUZ BİR ŞEY SÖYLENİNCE KENDİME HAKARET GİBİ HİSSEDİYORUM”

Vali Çiçek, "Afyon ile ilgili birkaç tespitimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir kere Afyon kendini eleştirmekte aşırı acımasız bir şehir. Kendini ve kendi insanını bu kadar çok eleştiren, kendi potansiyelinin farkında değiliz yani. Geldiğim günden beri Afyonlular burasıyla ilgili şehrin büyüklüğünü, şehrin muhteşemliğini, insanının bu ülke için bir sigorta olduğunun bazen farkında değil gibi geliyor. Siz içindesiniz ama dışarıdan gelen bunu daha iyi görüyor. Afyonlular kendi şehirlerini eleştirerek haksızlık yapıyorlar. Afyonkarahisar potansiyeli çok yüksek ve insanları vefalı bir şehir. Gelen bürokratlara da bazen Afyonla ilgili olumsuz şeyler söylenebiliyor. Olumsuz bir şey söylendiği zaman ben sanki kendime hakaret ediliyormuş gibi hissediyorum. Afyonla ilgili hiç kimseyi bir tek cümle dahi olumsuz konuşturmamalıyız." dedi.>>Afyon Postası.