Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Uzun Çarşı’yı trafiğe kapatmak için çalışamaya başladıkları bu konuda esnafla görüşeceklerini açıklamıştı. Başkan Zeybek, ayrıca trafiğe kapatılmaması durumunda kaldırımların genişletilerek çarşıdaki otopark olayının sona erdirileceğini söylemişti. Afyon Postası’ndan Kübra Üye, Kübra Nur Erden,  Sılanur Kara, çarşıya giderek hem esnafa hemde vatandaşa, “Uzun Çarşı trafiğe kapatılmalı, kapatılmamalı mı?” Diye sordu. İşte yanıtlar: 
BURANIN TRAFİĞE KAPATILMASI BİZİM İÇİN İYİ OLMAZ
Daha önce de uzun çarşı trafiğe kapatıldı. Bu trafiğe kapatılma işlemi biz esnaflar için çok kötü oldu. Bizim halkımız alışmış arabayı koyup hemen alışverişini yapıp kaçması gerek. O yüzden bize çok zorluk olur. Biz zamanında ürünlerimizi getirirken çok sıkıntı çektik. Kapıyı kapattılar, girişi ve oraya bir vatandaş görevlendirildi. O arkadaş canının istediğine kapıyı açtı, canının istemediğine kapıyı açmadı. Ürünlerimizi biz elimizde taşımak zorunda kaldık. Buranın trafiğe kapatılması Afyon ve bizim için hiç iyi olmaz. 
ESNAF TRAFİĞE KAPANIRSA İŞLER DURUR DİYOR, ALAKASI YOK
Burası trafiğe kapatılırsa, cadde güzelleştirilirse çok güzel olur. Bir de neden kapatılmalı araba kirliliği görünüyor. Esnaflar kendi çıkarlarını düşünüyor. Bende bir esnafım ve bütün burada olan şeylere şahit oldum. Gün içerisinde araç trafiği gürültüye ve sıkışmaya sebebiyet veriyor. Park halindeki araçlar bile sıkıntı yaratıyor. Zaten yer dar burada bir sıkışıklık olduğunda Uzun Çarşı arapsaçına dönüyor. Böyle bir izdiham olmasa çok daha güzel olur. Burası trafiğe kapatılmalı ki insanlar buraya rahatlıkla gelsin rahatça gezebilsin. Kapanırsa işler durur diyorlar. Hiç alakası yok. İsteyenler gelir onu her zaman bulur arabayla alakası yok. Her şeyi ayaklarına istemesinler Belediyenin yapmış olduğu otopark kullanılabilir ve oradan gelinip işlerini görebilirler. 
BURADAKİLER KAZANMASIN MI?
Kapatılmamalı. Buradakiler kazanmasın mı? Kişi diyor ki benim işim var, arabamda girmezse ben neden buradan alışveriş yapayım diye düşünüyor. Rahatlık olarak düşünülürse vatandaşın gelip-gitme açısından kapatılmasın. Tek taraflı düşünmemeliyiz.
OTOPARK YAPILMADAN TRAFİĞE KAPATILAMAZ
Trafiğe kapatılması için çok büyük bir otopark mevcut olması, ondan sonra trafiğe kapatılmalı. Otopark olmadığı müddetçe uzun çarşının trafiğe kapatılması uzun çarşıya büyük bir darbedir. Öncelikle bir otoparkın hayata geçirilmesi ondan sonra kapatılması olabilir ama otopark olmadan, o zemin hazırlanmadan kapatılması uzun çarşıya büyük bir zarar verir. Daha doğrusu Afyon’a bir zarar verir. Afyon’un can damarı burasıdır. Tarihi mekanlarımıza geçişlerin yapıldığı nokta burasıdır. Bizim tek derdimiz otoparkın öncelikle hayata geçirilmesidir. 
DAHA ÖNCE DENENDİ
Daha önce burası trafiğe kapandı. Fakat esnaflar çok şikayetçi olunca geri açıldı. Arabalar girmediği için insanlar geçmemeye başlandı. Şu an içinde açık olması çok daha iyi olur. 
BU YOL BİZİM EKMEK TEKNEMİZ
Gelen yabancı müşterilerin belediyenin yapmış olduğu otoparktan haberi yok. Önce bununla ilgili çalışmalar yapılmalıdır. Otoparkı ve çıkış yönlerini gösteren tabelalara ihtiyaç vardır. Öncelikle olarak bu sorun çözüldükten sonra kapatılacaksa kapatılmalı. Ben de bir esnaf olarak konuya olan yaklaşımım şu yönde, insanımız rahata alışmış durumda aracıyla buraya kadar gelip alışverişini öyle yapmak istiyorlar. Genel olarak alışveriş yapabilecekleri çarşı merkezi burasıdır. Çarşı yukarısı içinde geçiş alanı burası olduğu için kapatılması her bakımdan sıkıntılı olabilir. Yeni yapılan otopark park sıkıntısını çözebilir. Otoparklar için yönlendirme amaçlı tabelalar olması çok daha elverişli hale getirecektir. Ben kapatılmamasından yanayım. Otoparkı düzgün bir şekilde işletip, vatandaşın ve gelecek vatandaşı bilgilendirip bu şekilde ilerletirsek daha iyi olacaktır. Yabancılar buraya alışveriş için gelip tekrar geri dönüyorlar uzağa park etmeyi düşünmezler. Esnafların ihtiyaçları açısından da kapatılmaması daha uygun olacaktır. Umarım en kısa zamanda kökünden çözülür ki her sene bu sıkıntıyı tekrardan yaşamayalım. Neticede bu yol bizim ekmek teknemiz. Buranın trafiği Afyon’un can damarıdır.