Türk İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Afyon Postası’na nezaket ziyaretinde bulundu. 

Ziyarette Uslu’yu Afyon Postası’nın Sahibi Nail Azbay ile gazetenin yazarı Kemal Baykara karşıladı. 

Uslu, burada Türkiye’nin ekonomi sürecini değerlendirerek, özetle şunları söyledi;

BÖYLE BİR EKONOMİK SÜREÇ YAŞANMADI

Çalışan kesimin artık ekonomi değerlendirmesi çok zor ve güç bir hadise. Bugüne kadar Türkiye’de böyle bir ekonomik süreç yaşanmadı. Memurun, asgari ücretlinin, çalışanın, dar gelirlinin ve sabit gelirlinin ekonomisini ifade etmek çok zor. Dolayısıyla ülkemizde şu anki kriz bu söylemiş olduğumuz kesimin ekonomisini çok olumsuz yönde etkiledi. Tabi bu olumsuzluk ne zaman sonlanır? Nasıl çare bulunur? Bunu hep beraber göreceğiz.

DOĞRU KARARLAR ALINMALI

Önemli olan burada ekonomi ile ilgili alınan kararların doğru kararlar olması. Dolayısıyla burada önemli bir kaygı daha var. O kaygı da; siyaset yapanların, yani iktidar olsun muhalefet olsun ekonomi de birbirlerinden farklı düşünüyor olmaları. Bu durum ekonomi açısından ve Türkiye açısından zor bir süreci yaşatacak gibi görünüyor. Yani iktidar ile muhalefet ekonominin yol ve yöntemleri açısından anlaşmış olsalar biraz daha kolay olacağını düşünüyorum. Ama şu anda iktidarla muhalefetin siyasetle sorumlu olan herkesin ekonomiye farklı bakış açıları bu işte riskin biraz daha fazla olduğunu gösteriyor. Bu süreci beraber yaşayacağız. Tabi bizim temennimiz; çalışan kesim olsun ya da diğer kesimler olsun bu zorluklardan çok daha az etkilenmeleri.

UMUTSUZ OLMAYALIM

“Ülkemiz bu sıkıntılardan çıkar. Çok fazla da umutsuz olmamak lazım. Artık dünyadaki zorluklar maalesef ülkemizde de aynı şekilde yaşanıyor. Bu gelişmeler inşallah ülkemizde daha fazla tahribat açmaz. Önceden krizler oluyordu. O krizlerden çıkması 3-6 ay içerisinde o krizden çıkabilme imkanı vardı. Birkaç yıl içerisinde düzelme imkanı vardı. Şimdiki krizle geçmiş krizler hiç benzemiyor. Burada bir farklılık var. Yani burada beklenmedik bugüne kadar görülmeyen bir sonuç var ortada. Kaygı verici durum orası. Dolayısıyla çıkış nasıl olacak? İktidar ayrı tarif ediyor, muhalefet ayrı tarif ediyor. Uygulanan sistem deneniyor. İnşallah bu denenen sistem sonuç verir. Şuanda Türkiye ekonomide bir sistem değişikliğine gitti. Önceki krizlerde sistem değişikliği yoktu. Eski sistem devam ediyordu. Fakat şimdi bu kriz zaten bu sistem değişikliğiyle ortaya çıktı. Dolayısıyla bundan sonra Türkiye geçmişteki o krizleri örnek alarak sonuca gidecek bir durumda değil. Yani bir farklılık var. Bunun nasıl sonuçlanacağını da yaşayarak öğreneceğiz. Böyle düşünüyorum.” >>Afyon Postası’nın Haberi.