Geçtiğimiz Pazar günü kar yağışının başlamasıyla tüm ekiplerin çalışmalara başladığını belirten Karayolları 31.Şube Şefi Yalçın Özgür, “Değişik noktalarda anında müdahale edebilmek üzere 6 tane bakımevimiz var. 3 tane de merkezde ekibimiz var. Bu 9 ekiple daima müdahaleye hazırız. Şu ana kadar bir olumsuzluk yaşanmadı. Hava ılıman olduğu için buzlanma yaşanmadı. Sorumluluk alanımızda bulunan tüm yollarımız açık ve olumsuzluk yok” diye değerlendirmede bulundu.

“Toplamda 1172 km’lik bir yol ağından sorumluyuz”

Afyonkarahisar’ın yol ağı olarak oldukça geniş bir konumda bulunduğunu belirten Özgür, “Yollarımızın bir kısmına Antalya Bölge bakıyor, bir kısmına ise biz bakıyoruz. Sandıklı-Dinar bölgesindeki 250 kilometrelik alana Antalya bakıyor. Onun haricindeki il bazında tüm yollar bizim sorumluluk sahamızda bulunuyor. Kütahya istikametinde il sınırına kadar, Konya istikametinde Çay’a kadar, Antalya istikametinde Hocalar girişine kadar, Ankara yolunda Eskişehir il sınırına kadar 727 kilometrelik bir yol ağımız var. Ayrıca 445 km’lik bölünmüş yol var. Toplamda 1172 km’lik bir yol ağından sorumluyuz. Şubemiz sorumlu olduğu yol ağı itibariyle Türkiye’de ilk ona giriyor” diye konuştu.

“Yol ağımız oldukça geniş”

İlimizin tüm yolların kesiştiği bir konumda bulunduğunu anımsatan Özgür, “Dolayısıyla Afyonkarahisar geçiş noktasında olan bir il. Yol ağımız oldukça geniş. Trafik hacmi de yoğun bir bölgedeyiz. Bizler bölge olarak Konya’ya bağlıyız” şeklinde değerlendirmede bulundu.