Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Şube Başkanı Kumartaşlı, Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş’un  imzası ile TBMM’ye verilen önergede  “İçişleri Bakanlığına ‘şehit’ ve ‘gazi’ isimlerinin derneklerde kullanılmasıyla ilgili yetki veriyoruz. Herhangi bir dernek bundan sonra ‘gazi’ ve ‘şehit’ kelimelerini kullanacaksa İçişleri Bakanlığından izin almak zorunda kalacak.” ifadelerinin kullanıldığını söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi olarak yaptıkları çalışmaların nihayetinde başarıya ulaştığını söyleyen Kumartaşlı; '  Şehit aileleri  ve Gazilerin haklarını korumak adına dernek olarak yoğun bir çaba harcadık ve nihayetinde uğraşlarımız netice verdi. Bundan sonra  Şehit ve Gazi ismini kullanarak hiç kimse bizlerin üzerinden istismar yapamayacak,bu isim adı altında rant  sağlayamayacak' dedi.

Son zamanlarda plaket, dergi, gazete vb. materyaller ile evlere,işyerlerine,resmi kurum ve kuruluşlara giderek  Şehit aileleri ve Gaziler  adına yardım topladıklarını  söyleyen istismarcı kişi ve kuruluşların çoğaldığını  ve yapılan bu istismarın  vatan ve millet için can vermiş kan vermiş şehit ailelerini ve Gazileri derinden yaraladığını, vatandaşlarımızın bu tip kişi ve kurumlara itibar  etmemesini isteyen İsmail Kumartaşlı; 'Kapı kapı gezen  hiçbir  STK muteber değildir'  dedi.