Kariyer günü etkinliğinin bu kez konuğu yaşam koçu, eğitmen, yazar Oya Özer oldu. Afyon Organize sanayi Bölgesi konferans salonunda düzenlenen kariyer gününe Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul Müdürü İbrahim Çakal, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen etkinlik eğitmen Oya Özer’in öğrencilere verdiği önemli ipuçları ve öğrencilerle karşılıklı geçen soru cevap şeklinde tamamlandı.

“Çok iyi yerlere geleceğinizi öngörüyorum”

Eğitime ve öğrencilere verdiği değer için Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul Müdürü İbrahim Çakal’a teşekkür ederek sözlerine başlayan eğitmen, yazar Oya Özer: “Afyon’da sizlerle bir arada olmaktan ve bu fırsatı yakalamış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizlerin de bu emeğe vermiş olduğunuz gayretle, hepinizin çok iyi yerlere geleceğinizi öngörüyorum. Tüm öğrencilerin genelde yaşadığı problem sınavlarla ilgili bir kaygıdır; ama şuan da gözlerinize baktığımda böyle bir kaygıyı görmüyorum”dedi.

“Hayata nereden baktığınız önemli”

İnsanın kendisini tanımasının önemli bir etken olduğuna değinen eğitmen Oya Özer: “ İnsan ilk önce kendisini tanısın ki hayatta onu neyin mutlu ettiğini, neyin üzdüğünü fark edebilsin. Zaman zaman özgüveninizi ve hayata bakış açınızı etkileyen zayıf yönleriniz nelerdir? İşte mesele erken yaşta bunları fark edebilmektir. Sizler şuan da çok şanslısınız. Yaşamış olduğunuz ortamda teknoloji sayesinde her şeye anında ulaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla bilgiyi doğru kullandığınız zaman yapamayacağınız hiçbir şey yok” dedi.

“Anlayamadığım zaman çalışmak istemiyorum”

Etkinlikte bir öğrencinin yaşadığı probleme açıklık getiren yaşam koçu Oya Özer:” Bu konuya ilk önce anlayamadığımız konuları, anlamak için çaba göstermekle başlamalıyız. Devamında dikkate, anlatana, öğretmene ve hatta öğretmenin ağzına bakarak, ağzından çıkana odaklanarak daha dikkat etmeliyiz. Çünkü sonuçta yanımızdaki arkadaşımızın en ufak çıkardığı bir gürültü bile anlama noktasında sizleri etkileyebilir. Yani aslında kulağımızın duymadığı bir şey beynimize bilgi olarak gitmez, uğultu olarak gelir. Bilgi nedir? Duyduğumuz, gördüğümüz materyalleri zihnimizde anlamlandırdığımız bir oluşumdur. O halde ilk önce yapacağımız şey; bilgiyi sağlam bir şekilde dinlemek ve sonra anlamlandırmak”dedi.

“Size ihtiyaç olan enerji, sizde zaten var”

Etkinlikte konuşan Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul Müdürü İbrahim Çakal: “Önemli olan bu etkinlikte buradan kendinize faydalı olanı almaktır. O yüzden zamanı faydalı geçirelim, önemli mesajları alalım çünkü size ihtiyaç olan enerji sizde zaten var. Geçmiş tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki; şuan bazı şeyler size eziyet gibi gelebilir, fakat ne demek istediğimizi okul bittikten sonra anlayacaksınız ve zaten bizleri ziyarete geldiğinizde bunu sizler hocam dedikleriniz doğruymuş diyerek ifade edeceksiniz. ”dedi.