İşte esnafların söyledikleri… 

BU SEZON İÇİN UMUTLU DEĞİLİZ

*İşlerimiz durgun. Kına sezonunda düğünlerde işler oluyor. Sirkülasyon bu dönemde yok. Dükkanı çeviriyoruz. Ufak tefek devletimiz destek verdi. Olana bereket diyoruz. Bu sezon için umutlu değiliz. Gidişat iyi değil. Kafeler açıldı. Yine kapanacaklar. Düğünler 1 saat. Düğün bir saat olduğu için adam alışveriş yapmıyor. Ama olana bereket. 

BOŞ OTURUYORUZ

*İşler çok durgun. Neredeyse boş oturuyoruz. Pandemi biterse işler açılır. Ama şöyle bakıyoruz açılacak gibi değildi. 

HAFTADA BİR DÜĞÜNCÜ YAKALAYAMIYORUZ

*İşler kötü. İşler pandemiyle birlikte tamamen bitti. Gelen giden oluyor. Ama eskisi gibi değil. Haftada bir tane düğüncü yakalayamadığımız günler oluyor. İşler tam tersine döndü. Geçen yıla göre yüzde 50 işler düştü. Adam iki tane alacaksa artık bir tane alıyor. Geçen sene 100 liraya sattığım ürün bu sene 150 lira. Bu fiyatlar düşmeli. Her şey dolara bağlı. Dolar yükseliyor eşya yükseliyor. Ben mayıs ayında evleneceğim. Elimi nereye atsam para. Bir ev bakıyorum 1500 lira. Öyle yeni evde değil. Fiyatlar aşırı yüksek.  Şu an gerçekten çok kötü. 

YÜZDE 80’LİK AZALIŞ VAR

*Günü kurtarıyoruz. Eskiden sirkülasyon vardı. Birikim yapabiliyorduk. Şimdi yok. Ürün başına vurduğumuzda yüzde 80’lik bir düşüş var. 

BİRİKİMİ TAMAMEN YEDİK

*İşler biraz karışık. Birikimi falan yedik. Bir şey kalmadı. Bir yılda yedik. Durgun. Biz çeyiz eşyası satıyoruz. İnsanlar düğün yapmıyor. Nikahı basıp geçiyorlar. Bizim sabit giderimiz var. En fazla bir yıl daha dayanır kapatan çok olur. Eskiden düğünler olduğunda burada 

AFYON’UN GENELİ YATIYOR

*Biz tavukçuyuz. İşler berbat ölü. Her taraf ölü. Çok kayıp var. Az daha olsa hepimiz kaybolup gideceğiz. Devletin buna el atması lazım. İş yok. Hep beraber yatıyoruz. Afyon’un geneli yatıyor. 3-5 ay sonra herkes birbirini yiyecek. 

GELEN GİDEN YOK

*Bir senedir durgundu. Yarı yarıya düştü. Şimdi gelen giden yok. Düğün sezonuda bitti. İnşallah açılır. Bekliyoruz.

AKŞAMA KADAR OTURUYORUZ

Bazen iyi bazen kötü. Bugün çok kötüydü. Durgundu. Eskiden başımızı kaldıramıyorduk. Yemek yiyecek vakit bulamıyorduk. Akşama kadar oturuyoruz. 2-3 tane müşteriye satmaya çalışıyoruz. Her şey ateş pahası.