Belediye Meclisi’nde Büyük Zaferin 100’ncü yılı kapsamında Afyonkarahisar’daki Lise son sınıf öğrencilerinin Çanakkale’ye gönderilmesi konusu görüşüldü. 

ÖNCE KOCATEPE GÖRÜLMELİ

Bu konuya İYİ Partili Meclis Üyesi Harun Sağlam şunları söyledi: “Ben yıllarca öğretmenlik yaptım. Çanakkale’ye gidelim tamam ama önce Afyon’da Kocatepe’ye ve buradan şehitliklere gidelim. Yakınını bilmeyen uzağı öğrenmesi daha zor olur. Bu neden bu yanlış. Bu yüzden önce Kocatepe’ye gidilmeli. Ben bunu öneriyorum”

BEN ÇANAKKALE’Yİ GÖRMEDİM

Başkan Zeybek ise bu sözler üzerine şunları söyledi: “Felsefede bir kural vardır. Tümelden tikelede gidilir tikelden tümelede gelinir. Ben şahsen kendim bile Çanakkale’yi görmedim. Çanakkale’de bizim, Kocatepe’de bizim. Kocatepe’yede gitmeyelim demiyoruz. Orayada gideceğiz. Milli Eğitim ile böyle bir anlaşma yaptık. Çanakkale’ye götüreceğiz. Milli Eğitim ile görüşürüz Kocatepe’yede götürürüz şehitliklerede götürürüz”

Söz konusu madde oy birliği ile kabul edildi. 

KONFERANS DÜZENLENECEK

Büyük Taarruz’un 100’ncü yılı kapsamında Afyonakrahisar’da Hayati İnanç ve Nurullah Genç’in konferans vermesi noktasında meclisin yetkisi istendi. Söz konusu madde oy birliği ile kabul edildi. Konferansın ANS Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenmesi bekleniyor. 

YONCAALTI CAMİ ARDINDAKİ BİNA YIKILACAK

Yoncaaltı Cami ardındaki binanın yıkılması konusuda mecliste görüşüldü. Başkan Zeybek, konuyla ilgili şunları söyledi: “Yoncaaltı Cami arkasındaki binanın yıkılacak. Oraya yerleşik pazar yeri yapacağız. Altını otopark yapacağız. 80 araç sığıyor. Orada 2 katlı otopark var. En alt kat kullanılamıyor. Yanlış bir yapılaşmadan dolayı araçlar manevra yapamıyor. Ankara Ulus’taki gibi bir pazar yeri olacak”

-Afyon Postası'nın Haberi.