Ankara- İzmir arası Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Ankara- Afyonkarahisar kesiminin temeli 21 Eylül 2013 yılında atıldı. Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu o temeli birlikte atmıştı. O tarihten günümüze Binali Yıldırım’dan sonra 7 kez bakan değişti. Bakanların bazıları Afyonkarahisar’a çeşitli zamanlarda ziyaretlerde bulundu. Her gelen bakan  Ankara - İzmir arası yüksek hızlı tren hattının tamamlanacağını söyledi. 

Ulaştırma anlamında gelen bakanların bu proje hakkında söyledikleri: 

BİNALİ YILDIRIM: ZAYIF İKTİDARLAR AYDA YILDA BİR AÇILIŞ YAPAR

21 Eylül 2013 tarihinde temel atma töreninde konuşan Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Binali Yıldırım: “Zayıf iktidarlar ayda, yılda bir açılış yapıp sonra unutturup bir daha açılıyordu, bunlar geride kaldı. Bugün kağnıların yerini hızlı trenler, havayolları alıyor. Afyon bölünmüş yolların buluştuğu yer. Afyon, Uşak, Kütahya bu bölge kahramanlık destanlarının yazıldığı yerdir. Şimdi Afyon’a yüksek hızlı tren getiriyoruz da Uşak ve Kütahya’yı unutuyoruz mu sanıyorsunuz? Hızlı tren Ankara’dan çıkıp Afyon’a gelecek. Bundan sonra Uşak, Manisa ve ver elini İzmir.”

LÜTFİ ELVAN: AFYON- İZMİR ARASI 2 SAATE DÜŞECEK

12 Ocak 2015’de konuşan Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Afyonkarahisar ziyaretinde şunları söyledi: “Afyonkarahisar’ı Ankara’ya ve İzmir’e YHT ile bağlayacağız. Çalışmalara başladık. Polatlı’da çalışamalar devam ediyor. Afyonkarahisar’ı, Antalya’ya YHT bağlamak için çalışmalar devam ediyor. Bu da 2023 hedefleri arasında YHT ile Afyon İstanbul arasına 2 saat 25 dakikaya düşüreceğiz. Afyonkarahisar İzmir arasını 2 saate düşüreceğiz.

AHMET ARSLAN: AFYON-ANKARA ARASI 2018’DE BİTECEK

29 Ağustos 2016’da Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Afyonkarahisar ziyaretinde şunları söylemişti: “Ankara'dan İzmir'e kadar yüksek hızlı tren hattında ihalesi yapılmayan, çalışma yapılmayan, hiçbir alan kalmayacak. Afyonkarahisar'dan Ankara'ya olan bölümü 2018 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Yine İzmir'e kadar olanı da her ne kadar bitiş süresi 2019 sonu gözüküyorsa da, bunu da daha önce bitirmek, İzmir'i Afyonkarahisar üzerinden Ankara'ya, Ankara'yı Afyonkarahisar üzerinden İzmir'e bağlamak üzere çalışmalarımız devam ediyor.”

ADİL KARAİSMAİLOĞLU: YÜZDE 40 İLERLEME KAYDETTİK

26 Ekim 2020 tarihinde Afyonkarahisar’da konuşan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: “Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT projesinde, TCDD Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü altyapı çalışmalarında yüzde 40’a yakın ilerleme kaydettik. Altyapı projemizin ihalesini 6 Ekim 2020 tarihinde imzaladık. En kısa sürede çalışmalarımız başlayacaktır. Afyonkarahisar’ı yüksek hızlı trenle İstanbul’a, Ankara’ya ve İzmir’e bağladığımız bu önemli projemiz sayesinde 824 kilometrelik mesafenin seyahat süresini 14 saatten 3.5 saate indireceğiz.” dedi

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...