AK Parti - MHP koalisyon Hükümeti her zaman olduğu gibi emekçilerin ihtiyaç ve beklentilerini değil, sermayenin taleplerini esas aldı ve maalesef milyonlarca insanımızı bu sene de açlık sınırındaki asgari ücrete mahkum etti.

Adeta hayatta kalma mücadelesi içinde olan milyonlarca insanımızın emeğine, alın terine biçilen bu bedeli kabul etmemiz mümkün değildir. 1996'da Refah iktidarının yaptığı zamlarla ayakta durabilen tüm emekçiler ve emekliler, bu sefer de Yeniden Refah'ı iktidara getirerek geleceklerini ve emeklerini güvence altına alacaklar.

YERELDE ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR

Öte yandan yerelde de çözülmesi gereken sorunlar bulunuyor. Trafik sorunu, pancar ve haşhaş üreticilerinin sorunları, işadamlarının, esnafın sorunları bulunuyor. 2023-2071 hedeflerinden söz eden iktidar partisi mensuplarının 21. Yüzyılda suyu olmayan beldelere çare üretememiş olmalarını hayretle izliyoruz.

KAMYONCU ESNAFIAN DESTEK VERİYORUZ

Öte yandan daha haftasonu nakliyeci kardeşlerimiz yol kapatma eyleminde bulundular. Afyonkarahisar'lı kamyoncu esnafının 'dijital takograf' uygulaması eylemine destek verdiğimizi bildirmek istiyoruz. Zorlamayla takograf uygulaması getirilmemeli. Kamyoncu esnafının yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Evine ne zor ekmek götürdüğünü soğukta, sıcakta nelere maruz kaldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. 24 saatte kamyoncu esnafının kazanamadığı bir paranın 9 saatte nasıl kazanılacağını, 9 saatlik çalışmanın Türkiye'de hiçbir alt yapısı hazırlanmadan getirilmesinin kamyoncu esnafına maddi ve manevi açıdan ne büyük zarar vereceğini biliyoruz. Sonuna kadar yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

HERKESİN ELİNDE SON MODEL CEP TELEFONU YOK

E-devlet getiriyorlar. Herkesin elinde son model cep telefonu yok ki, E-fatura kesmeyi bilmiyor. Siz bu insanlara bunun alt yapısını hazırlamadan, bunun eğitimini vermeden, bu konuda bilgi sahibi etmeden e-fatura sistemini getirmemelisiniz. Hükümetin yanlışlarından en kısa sürede dönmesini bekliyoruz.

 

“ALİ ÖZKAYA’DAN ÖZÜR BEKLİYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde düzenledikleri basın toplantısında “kafası samanla çalışanlar yerli otomobil fabrikası nerede diye soruyorlar” şeklinde talihsiz bir açıklama yapan AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’yı da esefle kınıyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak yerli otomobile bakış açımızı ve desteklediğimizi belirtmiştik. “Yüzde 1 bile yerli olsa yüzde 0’dan daha evladır” demiştik. Ancak Sayın Özkaya’nın bu açıklamasını kesinlikle tasvip etmiyoruz ve bu sözü nedeniyle vatandaşlardan özür dilemesini bekliyoruz.

YAŞANABİLİR TÜRKİYE

Tüm komşu ülkelerle sorunlarını çözmüş, uluslararası itibarını, ekonomik ve teknolojik gücünü arttırmış, bölgemizde ve tüm dünyadaadalet, huzur, barış ve istikrarın hakim olması için tüm ülkelere öncülük eden “Yeniden Büyük Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. 2020 yılında da tüm milletimiz için Adaletin, Refahın, Huzur ve Barışın, Hürriyet ve İnsan Haklarının, İzzet-Onur ve Saygınlığın sağlandığı günler için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. “Yaşanabilir Bir Türkiye’nin, “Yeniden Büyük Türkiye’nin inşası için 82 milyonla el ele vereceğiz. Hangi dile, hangi dine, hangi mezhebe, hangi meşrebe, hangi etnik gruba ait olursanız olun, yeter ki hayaliniz “Yaşanabilir Bir TR” ve “Yeniden Büyük Türkiye” olsun. 2020 yılı hayırlı ve uğurlu olsun, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirsin.