Belediyeden yapılan açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz:

HABER SİTESİNİ KINIYORUZ

Gerçeği yansıtmayan ifadeler kullanarak habercilik ilkesine uygun olmayan ve araştırmadan karalama politikası ile hareket eden haber sitesini kınıyoruz. Şehrimizde yayın yapan bir haber sitesinde “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararını Afyon Belediyesi hiçe saydı” başlıklı haberin gerçeğini yansıtmadığını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

FİTNE FESAT HABERCİLİĞİ

Bize asli görevimizi bildirenlerin asli görevi gazetecilik olmasına rağmen fitne ve fesat haberciliğinin peşine düşen bir güruh olduğunu görüyoruz. Şehrimizdeki huzur, birlik ve beraberlik ikliminin bozulmasına asla izin verilmeyeceğinin bilinmesini isteriz.

İHALEYİ OCAK AYINDA YAPTIK

Sözde haber sitesinde yayınlanan haberde tasarruf tedbirlerine uymadığımızı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın genelgesine karşı olduğumuzu kendince ifade etmesi, halkımızı yanlış bilgilendirme içerisinde olması bizleri üzmüştür. Özellikle haberde bahsedilen ‘Şehir Postası Bültenimizin’ aylık olarak yayın hayatına devam eden ve basımı ise yıllık olarak ihale usulü ile gerçekleşmektedir. Şehir Postası Bültenimizin basım ihalesi 20 Ocak 2021 yılında 4734 sayılı kanunun 19’uncu maddesi kapsamında yapılmış olup, basım süresi ise 11 ay olarak yılsonuna kadar devam etmektedir.

KANUNEN SIKINTI YOK

Yapılan basım ihalesi açıklanan tasarruf tedbirlerinden önce yapıldığı için kanunen her hangi bir sorun teşkil etmemektedir. Belediyemiz yaptığı ihaleleri şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmaktadır. Şeffaf ve ilkeli belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını yapan belediyemiz tüm dezenformasyon haberciliğine rağmen halkına hizmet etmeye devam edecektir. Kamuoyu tarafından ilgi ile takip edilen “Şehir Postası Bültenimizi” çıkarmaya ve halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…