“Fırınlar, asfaltlama, alt yapı hizmetleri sunduk”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de yaptığı konuşmasında görevi devraldığı günden itibaren yaptığı hizmetleri anlattı. Zeybek, “65.000 ton Beton (sıcak) asfalt malzemesi kullanılarak; 58 mahallemizin sokak ve caddelerinin yol yapım ve düzenleme çalışmalarında 200.000 ton alt temel malzeme serimi, 100.000 ton üst temel malzeme serimi yapılmıştır. 70 km beton parke, 50 km bordür yapımı gerçekleştirilmiştir.4 adet mahalle fırını ve 1 adet muhtarlık binası yapım işi, 15 adet park aydınlatması yapım işi, Zafer Meydanı Sosyal Tesisleri tadilat yapım işi, periyodik yapım, bakım ve onarım işlerimizi yaptık, yapmaya devam ediyoruz.Fatih Mahallesi Taş Ocakları Yolu Yağmursuyu ve İçme Suyu Ana Hat Yapım İşini gerçekleştirerek bölgenin problemini büyük ölçüde giderdik. İş kapsamında ana boru hattı, abone su hattı ağını genişleterek, muhtelif çaplarda 19 adet vana ve 2 adet yangın hidrantı montajı yapılmıştır.Yarenler ve Yunus Emre Mahalleleri İçme Suyu Hattı Yapım İşi kapsamında; ana boru hattı, abone su hattı ağını genişleterek, muhtelif çaplarda 19 adet vana ve 2 adet yangın hidrantı montajı yapılmıştır.Şehrimizin muhtelif cadde ve sokaklarına; 1957 metre yağmur suyu şebeke hattı, 1285 metre kanalizasyon şebeke hattı ilave edilmiştir.Hemşerilerimize, Halı saha ve park ve bahçe yapım işleri kapsamında 42 adet yeni alan düzenlemesi yaptık” dedi.

Whatsapp uygulaması ile sorunlar anında çözülüyor

“Türkiye Belediyeler Birliği aracılığıyla; Belediyemiz hizmet filosuna kombine vidanjör ile çöp konteynırı kazandırdık” diyen Zeybek şöyle konuştu; “AFBEL Termal Otelin, Zafer Meydanının mülkiyetlerini, gayretlerimizle belediyemize kazandırdık.Whatsapp uygulaması ile vatandaşlarımızın; istek, şikâyet ve önerilerini haftanın 7 günü 24 saat görsel veya yazılı mesajlarla 0533 911 5252 numaralı hattan en kısa sürede çözdük, çözmeye gayret gösterdik.İletişim Aracı ve Mobil Vezne aracı dizayn ederek, hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürdük. İlimizdeki İhtiyaç sahibi öğrencilere Belediye Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda ‘Eğitime Katkı Bursu’ vererek öğrencileri sevindirdik.”

Motokross ve 2019 UNESCO “Yaratıcı Şehirler Ağı” konusunda değindi

Zeybek, “Dünyaya ilimizi ve ülkemizi tanıttığımız, milli, kültürel ve sportif etkinliklerden birisi olan Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nın final heyecanı Afyonkarahisar'da yaşandı. Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından ödüllü Şampiyonanın son ayağı olan Göbeklitepe Kültür Finali muhteşem görüntülere sahne oldu. Afyon Motor Sporları Merkezi aracılığıyla defalarca, Türkiye, Avrupa ve Dünya Motokross şampiyonasına ev sahipliği yaptık, 2019 yılında “en iyi pist” ödülünü aldık. 2020 yılında da, Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan organizasyonumuzu, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Türkiye Motosiklet Federasyonumuz ile işbirliğinde yapmaya devam edeceğiz. Bu alanda oluşturduğumuz “Uygulamalı Trafik Pisti” ile de çocuklarımızın trafik kurallarına duyarlı nesiller olarak yetişmesine de katkı sunacağızTürkiye’de Gaziantep ile Hatay’ın ardından gastronomi alanında 2019 UNESCO “Yaratıcı Şehirler Ağı”na, Güzel şehrimiz Afyonkarahisar’ da dâhil oldu, mutluyuz. Coğrafi işaret çalışmalarımız devam ediyor, 12 ürünün tescili alındı. 8 ürün içinde tescil başvurumuz yapılmıştır” ifadelerine yer verdi.

31 MİLYON LİRA BORÇ ÖDEDİK

Başkan Zeybek: '31.03.2019 tarihi itibari ile borcumuz toplam 42.226.278TL (Kırk iki Milyon, İki Yüz Yirmi Altı Bin, İki Yüz Yetmiş Sekiz TL) idi. 22.026.621 TL’si banka kredi borcu, 20.239.656 TL’si ise kişi ve kurumlara olan borç şeklindeydi. Görevi devraldığımız günden bu yana; (01.01.2020 tarihi itibariyle)12.426.630 TL banka kredi borcu, 19.172.656 TL’de kişi ve kurumlara olmak üzere, 31.599.287 TL borç ödedik.'

Zeybek son olarak, sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde Şehir Postası isimli Belediye gazetesinin de yayına hazırlandığını ifade etti.