Marble İzmir - 31. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda birbirinden farklı ürünler sergilenirken, Denizli firması Kömürcüoğlu Mermer’in standı ziyaretçilerin ilgisini çeken noktalardan biri oldu.

Firmanın standında tamamen el işçiliğiyle yapılan doğaltaş Formula 1 aracı ve motosiklet sergilendi.Whatsapp Image 2026 04 14 At 12.54.31

“Doğaltaştan her türlü ürün yapılabileceğini göstermek istedik”

Kömürcüoğlu Mermer Fabrika Müdürü İhsan Yılmaz, hazırladıkları özel tasarımlarla doğaltaşın sınırlarını göstermek istediklerini belirtti.

Yılmaz, “Tamamen el işçiliği ile yapılan Formula 1 aracımız var. Motosikletimiz var. Doğaltaştan her türlü ürünün yapılabileceğini göstermek amacıyla bunu yaptık. Neden Formula 1 aracı derseniz, günümüz şartlarına en hızlı şekilde cevap verdiğimizi göstermek için bunu tercih ettik. Bunu belgelemek adına böyle bir çalışma yaptık” dedi.

Denizli'deki facianın ardından: Otobüs kazasında ölenlerin kimlik tespit çalışmaları sürüyor
Denizli'deki facianın ardından: Otobüs kazasında ölenlerin kimlik tespit çalışmaları sürüyor
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 04 14 At 13.02.52

Fuara katılım geçen yılların gerisinde kaldı

Fuardaki genel tabloya ilişkin değerlendirmede de bulunan Yılmaz, önceki yıllara göre katılımın daha düşük olduğunu ifade etti.

Yılmaz, “Geçen yıllarla kıyaslarsak fuara katılım çok düşük. Ama açıkçası beklentimiz de çok yüksek değil. Malum, komşu ülkelerde savaşlar var. Savaş nedeniyle Körfez ülkelerindeki müşterilerimiz maalesef gelmiyor. Aynı şekilde Avrupa’dan gelen müşterimiz de şu anda yok” diye konuştu.

Whatsapp Image 2026 04 14 At 12.54.31 2

“Bu yıl beklentimiz yok, sektör ayakta kalsın istiyoruz”

Bu yıl fuara daha çok sektörü canlı tutmak amacıyla katıldıklarını belirten Yılmaz, beklentilerinin sınırlı olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Bu sene için özel bir beklentimiz yok. Sadece sektörümüzü ayakta tutmak, canlı tutmak için katıldığımız bir fuar oldu” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yunus Üstündağ