Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin ile Fethiye Babadağ’da bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel mirası, UNESCO tescilli gastronomisi, termal turizmdeki konumu ve turizm potansiyeli değerlendirildi.

Whatsapp Image 2026 07 11 At 19.25.05 2

İş birliği fırsatları konuşuldu

Görüşmede, Afyonkarahisar’ın turizm değerlerinin Çin’de tanıtılması ve iki ülke arasında geliştirilebilecek iş birliği fırsatları üzerine fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Büyükelçi Jiang Xuebin ile büyükelçilik heyeti Afyonkarahisar’a davet edildi.

Karabük’te Trafiği Altüst Eden Sürücüye Ceza Yağdı: 44 Bin 157 Lira
Karabük’te Trafiği Altüst Eden Sürücüye Ceza Yağdı: 44 Bin 157 Lira
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 07 11 At 19.25.04 4

Afyonkarahisar’a özgü hediyeler sunuldu

Büyükelçi Xuebin’e Afyonkarahisar mermerinden hazırlanan ismine özel isimlik, mermer üzerine işlenmiş portresi ve şehrin coğrafi işaretli lezzetlerinden Afyon lokumu hediye edildi.

Yemek programının ardından Erkmen Belediye Başkanı Yücel Şahin tarafından gönderilen Erkmen’in Napolyon kirazı da Büyükelçi Xuebin ve beraberindeki heyete ikram edildi.

Whatsapp Image 2026 07 11 At 19.25.05

Teşekkür mesajı

Açıklamada, Büyükelçi Jiang Xuebin’e samimi sohbeti ve iş birliğine açık yaklaşımı dolayısıyla teşekkür edildi. Buluşmaya katkı sağlayan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile Fethiye Belediyesi Danışmanı Yavuz Topateş’e de teşekkürlerini iletildi.

Afyonkarahisar’ın termal, gastronomi, kültür ve tarih turizminin uluslararası alanda daha güçlü tanıtılması için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

Whatsapp Image 2026 07 11 At 19.25.04

Tek cümlelik özet: Çin’in Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin ile Fethiye’de yapılan görüşmede Afyonkarahisar’ın turizm potansiyeli anlatılarak Büyükelçi ve heyeti kente davet edildi.

Muhabir: Emre Baytaş