Yurt dışında çok sayıda gurbetçisi olan Emirdağ’da kurulan Küçük Yürekler adlı grup gurbetçilerin destekleriyle öksüz ve yetim çocuklar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere yardım için koşuyor. Grubun yakın zamanda dernek olarak faaliyetlerine devam edeceği öğrenildi. Grup bünyesinde önce öksüz ve yetim olan küçük çocuklar tespit ediliyor. Bu tespit edilen çocuklar baştan sona giydiriliyor. Evlerinede erzak kolileri bırakılıyor. Bütün bunların yurt dışında yaşayan hayırseverlerin destekleriyle sağlandığı belirtiliyor. 

ÖNCENLİĞİMİZ YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLAR

Grubun kurucularından Levent Ünal, Afyon Postası’na şunları söyledi: “Bizim önceliğimiz yetim ve öksüzler. Şu ana kadar 760 paket hazırladık. İçi dolu bir paket bu boş değil. 330 lira değeri olan bir paketi market sahibiyle anlaştık 250 liradan alıyoruz. Şu anda yüzlerce öksüz yetim çocuklara ulaştık.”

2 KİŞİYLE BAŞLADIK

“Küçük bir grupla başladık. 2 kişiyle başladık. Son bir aydır adına Küçük Yürekliler adını koyduk.

Biz gönüller kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Emirdağ merkez ve köylerine ulaşmaya çalışıyoruz.”

YARDIM TUTARI 550 BİN LİRAYI GEÇTİ

Amaç şuydu. Biz yedi senedir yapıyoruz. 10-12 çocuk giydiriyorduk. Şimdi ramazanda gıda paket yapalım dedik. Çığ gibi büyüdük. 550 bin liralık bir yardım yaptık. 

989 ÇOCUK A’DAN Z’YE GİYDİRİLDİ

Bu yardımlar içinde 989 çocuğumuzu A’dan Z’ye ayakkabısına kadar giydirdik. 250 kilo et, 50 tavuk, kira ve yakacak yardımlarımız oldu.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN DESTEK

Aslen Emirdağlı olan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, katıldığı televizyon programında Küçük Yürekler’den bahsederek, “Beni sevindiren bir haberi paylaşmak istiyorum. Hayırseverliğin getirdiği takdir edilecek bir davranıştan bahsediyorum. Ben Emirdağlıyım. Emirdağ’da Küçük Yürekler adında bir proje var. Küçük çocukları tespit ediyorlar. Erkan Karaca diye bir kardeşimiz var. O beni bilgilendirdi. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın destekleriyle yüzlerce çocuğumuz tespit edilmiş. Evlerine erzak götürülmüş. Küçük Yürekler’e selam ediyorum. Onları destekliyorum. Bundan sonra sanırım dernekleşiyorlar. İstediğimiz şudur bu ülkede hiç bir çocuk yatağına aç girmesin.” dedi.