Kurumumuz 25 Kasım 2019 tarihinde,“ Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar ” tedbirlerine yönelik olarak IPARD II – 8. Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Bu kapsamda makine-ekipman (frigorifik araç, süt tankeri vb araçlar dahil), hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecektir.

  • Bu gün itibariyle iki dönemde 50 süt üretim tesisi,  47 besi çiftliği,  22 kanatlı et üretim tesisi, 4 yumurta tavukçuluğu, 19 süt işleme tesisi, 6 süt toplama merkezi, 24 kırmızı et işleme tesisi, 2 kanatlı et işleme tesisi, 10 meyve - sebze işleme, soğuk hava deposu,  337 bitkisel üretim, işleme ve pazarlama projesi, 11 arıcılık projesi,  15 zanaatkârlık ve katma değerli ürünler projesi,  32 kırsal turizm tesisi, 3 yenilenebilir enerji tesisi ilimize kazandırılmıştır.

 

  • Bu 588 projeye yaklaşık 438,5 milyon Lira yatırım yaklaşık 257 milyon Lira destek verilmiştir/verilmektedir. İncelenen diğer projeleri ile birlikte 500 milyon Lirayı geçen bir yatırım ilimize kazandırılmış olacaktır.

İlimizde Avrupa Birliği hibeleriyle AB standartlarında süt ve et üreten hayvancılık tesisleri, süt, et işleme tesisleri, meyve sebze depolama tesisleri, kırsal turizm tesisleri, mermer atölyeleri gibi pek çok sayıda işletme kuruldu.

Tamamlanan projeler ile ilimizde örnek işletmeler kazandırılarak farkındalık oluşturulmuştur. Ayrıca kurulan işleme tesisleri ile kaliteli gıda üretimi ve gıda güvenliği anlamında da ilimiz için büyük önem arz etmektedir.

İlimizde doğrudan veya dolaylı olarak 2.976 kişiye istihdam sağlanmıştır.