İşte Şenol’ün açıklamaları: 

ŞEVKAT ELİ OLDUK

Eğitim çalışanları Mart ayından itibaren salgınla mücadelede etkin rol oynadılar. Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Gruplarında gönüllü olarak görev alan onbinlerce öğretmenimiz, bu dönemde devletimizin vatandaşa uzanan şefkat eli oldu. Sonraki süreçte de başta filyasyon ekipleri olmak üzere, ihtiyaç duyulan her yerde öğretmenlerimiz sorumluluk almaktan kaçmadılar.

DAHA FAZLA MESAİ DEMEK

Ancak 12 Ekim Pazartesi günü itibariyle tüm ilkokullarımız ile 8. ve 12. sınıflarımız yüz yüze eğitime başlıyor. Bunun yanı sıra Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımızda da yüz yüze eğitim devam ediyor.Eğitim öğretimin başlamış olması hem öğretmenlerimiz hem de okul yöneticilerimiz için yoğun bir mesai demektir.

DENETİMDEM DEĞİL EĞİTİMDEN SORUMLUYUZ

Dolayısıyla artık öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize ilave sorumluluklar yüklenilmemesi eğitim öğretim sürecimizin sıhhatle yürütülmesi anlamında önem arz etmektedir. Öğretmenler mahallenin denetimden değil ,eğitiminden sorumludurlar. Öte yandan malumdur ki, salgın döneminde ekstra hijyen tedbirlerinin alınması anlamında ilave sorumluluklar yüklediğimiz ve bu faaliyetler için yeterli ödenek tahsis etmediğimiz okullarımızın tek gelir kaynağı kantinlerdir. Dolayısıyla MEB, acilen okullarımıza ödenek çıkarmalı ,çocuklarımızın sağlığı ve okullarımızın gelirleri bakımından kantinler hususunda da düzenleme yaparak okul yöneticilerimize ve öğrencilerimize kolaylık sağlamalıdır.