Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)  Veteriner Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen törene Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, Afyonkarahisar  İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Nevzat Algan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek  ile birlikte AKÜ öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

EĞİTİM ZORDUR, KOLAY DEĞİLDİR

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın veteriner hekim adaylarına gönderdiği telgrafın okunmasıyla devam etti. Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, Veteriner Fakültesi eğitiminin zorluğuna dikkat çekerek, “Sevgili öğrenciler, çok önemli bir mesleğin mensubu olmak üzere ilk adımınızı Veteriner Fakültesini seçerek ve Veteriner Fakültesine gelerek atmış bulunuyorsunuz. Şimdiden bu mesleğin bir ferdi olarak sizi görüyorum ve görmek istiyorum. Kendinize güvenin. Veteriner Fakültesi eğitimi zordur; kolay değildir; bunun bilincinde olun ama her zaman kendinize güvenin. Sizler bu milletin asil birer ferdisiniz. Bu camianın da çok kıymetli ve çok değerli bir mensubu olmaya da namzetsiniz. Sizlerin gözünde ben bu ışığı görüyorum. Bugünün anlamı ve önemi ise size hem aramıza hoş geldiniz demek, hem de mensubu olma noktasında adım attığınız bu mesleğin önemini hatırlatmak ve vurgulamaktır” diye konuştu.

HEDEF KOYUN

Veteriner Hekimlik mesleğinin çok önemli şahsiyetler yetiştirmiş, kıymetli bir meslek olduğunu vurgulayan Civelek, “Tarih çerçevesinde değerlendirdiğimizde; Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yine Türk edebiyat tarihinin önemli yazarı Ziya Gökalp’in, nice siyasilerin, üst düzey bürokratların, iş insanlarının, kıymetli meslek mensuplarının aramızdan çıktığını göreceksiniz. Bu meslek çok önemli şahsiyetler yetiştirmiş, kıymetli bir meslektir. Sizden ricam; bu şahsiyetleri örnek almanızdır. Kendinizi asla küçük görmeyin. Başarı ana hedefiniz olsun. Fırsat tanındığında ortaya koyacağınız icraatlar için şimdiden bir planlamanız olsun. Hiçbir zaman geride durmayın, ön safta yer alın. Unutmayın bilimin aşağısı yukarısı, kuzeyi güneyi, sağı solu yoktur. Bilim evrenseldir. Bilim onu almak isteyen içindir. Bu yüzden siz de bu düşüncede olun. Hem ailenizi hem de değerli hocalarınızı üzmeyin. Bunun yolu da çok çalışmak ve çok okumaktır” dedi.

KIRSALDAN GELENLER VE HANIMLAR DAHA BAŞARILI

Veteriner Fakültesinin imkânlarından bahseden ve akademik kadro olarak çok güçlendiklerini belirten Civelek, “Rektör Hocamızın göreve gelmesi ile birlikte Veteriner Fakültemizin akademik kadrosu da oldukça güçlendi. Rektör Hocamız, 2,5 yılda 22’si profesör olmak üzere 45 kadro tahsisi yaptı. Dolayısıyla öğrenci arkadaşlarımız da bu minvalde çok şanslılar. Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesinin bir önemi daha var; Biz Anadolu’nun bağrındayız. Biyoistatistik bölümünden İbrahim Hocamıza rica ettim. 7 bölgede,  7 farklı Veteriner fakültesinden bin 400 öğrenci örneklem alarak bir çalışma yaptılar ve gördük ki kırsaldan gelen arkadaşlarımız bu meslekte daha çok başarılılar. Yine hanımefendiler, beyefendilere göre daha da başarılılar. Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi de gücünü buradan almaktadır. Biz Anadolu’nun tam bağrında her yere yakın bir noktada, stratejik olarak önemli bir şehirde kuruluyuz. Sizler de bu şehri, bu üniversiteyi, bu fakülteyi seçerek emin olun en doğru kararı verdiniz” ifadelerini kullandı.

FİKRİ VE VİCDANI HÜR BİREYLER OLUN

Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Nevzat Algan ise konuşmasında veterinerlik eğitiminin oldukça zor olduğunu ve disiplinli çalışma gerektirdiğini dile getirerek şunları kaydetti:

“Özellikle 1. sınıfta çoğumuzun da ikmale kaldığı anatomi dersi ve zorluk derecesi adeta birbiri ile yarışan birçok ders hakkında endişelenmeyin. Hayatınızın en güzel yılları fakültedeki öğrencilik yıllarıdır; bunun bilincinde olun. Kutsal mesleğimizin temsilcisi olarak geleceğin veteriner hekimleri, siz değerli öğrencilerimizden daha önemli olarak istediğimiz şey aydın, fikri ve vicdanı hür bilim insanları olarak fakültenizden ayrılmanızdır. Bu konuda ikmale kalma lüksünüz yoktur. Ailenize vatanınıza olan minnet borcunu ödemenizin yegâne temeli budur. Fakültedeki diğer arkadaşlarınızla aynı anneden ve aynı babadan olmuş kardeş düsturuyla iletişim kurmanızı, sizleri yetiştiren değerli hocalarınızın önünde her zaman ceketinizin önü düğmeli olmasını sizlerden rica ederim. Meslek büyüklerinize, hatta sizden üst sınıflarda olan arkadaşlarınıza da meslek büyüğü olarak davranmanızı sizlerden rica ediyorum.”