Yarışma formatının değiştirilmesi ve hazırlık süresinin kısa olmasına rağmen DOSTEK Koleji öğretmen ve öğrencileri, hiçbir dış destek almadan tamamen kendi emek, bilgi ve becerileriyle geliştirdikleri aracı yarışmaya hazırladı.

26 Takım Arasından 2. Oldu

Teknik Video Kontrolü'nün ardından Teknik Muayene aşamasını 26 takım başarıyla tamamlayarak piste çıkmaya hak kazandı. Final yarışında Erciyes Üniversitesi birinci, DOSTEK Koleji ikinci, Pamukkale Üniversitesi ise üçüncü oldu. DOSTEK Koleji, üniversite takımlarıyla aynı platformda mücadele ederek Türkiye ikinciliğine ulaştı.

Batman'da TEKNOFEST Drone Şampiyonası Heyecanı: 847 Takım Arasından 24 Pilot Finalde
Batman'da TEKNOFEST Drone Şampiyonası Heyecanı: 847 Takım Arasından 24 Pilot Finalde
İçeriği Görüntüle

Jüri Özel İlgi Gösterdi

Öğrencilerin teknik kontrollerde sergiledikleri bilgi ve beceriler jüri üyelerinin özel ilgisini çekti. Jüri, öğrencilerin aracı kendi emekleriyle geliştirdiklerine duydukları inancı dile getirerek çalışmaları diğer takımlara örnek gösterdi.

DOSAV Başkanı Yaymanoğlu: "Gurur Verici Bir Başarı"

DOSAV Vakfı Başkanı Selim Yaymanoğlu, "DOSTEK Kolejimizin TEKNOFEST gibi ülkemizin en prestijli teknoloji organizasyonlarından birinde Türkiye ikinciliği elde etmesi bizleri son derece gururlandırmıştır" dedi. Öğrencilerin jüri karşısında sergiledikleri bilgi, özgüven ve problem çözme becerilerinin mesleki eğitimin önemli bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Kaynak: İHA