İYİ Partili Hakan Şeref Olgun: Ordu’da seçimler gasp edilmiştir İYİ Partili Hakan Şeref Olgun: Ordu’da seçimler gasp edilmiştir

Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyon Postası’ndan Gazeteci Nail Azbay’ı arayarak sürgün edilen işçi iddiaları başta olmak üzere pek çok konuyla ilgili ilk kez konuştu. Belediyedeki bankamatik memurlarından, son iki ayda işi alınanlara, başkanlık makamına yerleştirilen böceklerden pek çok konuya kadar önemli açıklamalar yapan Başkan Köksal’ın açıklamaları şöyle:

-Sürgün İddiaları Doğru Mu?

Bizde bir Seval Açıkgözoğlu adlı bir mimar var. O da ruhsat birim iskan sorumlusu idi. Onun yerine biraz daha liyakatli olan Betül Şen görevlendirildi. Kendisi ot yolmaya falan değil yine imar müdürlüğünde mimar olarak görevine devam edecek. Makine Mühendisi olarakta İhsan Kahveci… Kendisi 2015’den bu yana Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürüydü. Kendisini makine mühendisi olduğu için makine ikmal bölümüne aldık. Orada da mühendis olarak görev yapacak. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü olarak da Tuba Ciğerci var. Su ve Kanalizasyon birim Sorumlusu imiş. O da makine mühendisi. Tuba Hanım’ı görevlendirdik.

“Bazılarına sırf koltuk vermek için birimler açılmış”

Diğer görevlendirmeler beden işçileri. Bir çoğu partide görev almış, kendilerinden faaliyet raporu istiyorum. Hiçbir şey sunamıyorlar. Bazılarına sırf koltuk vermek için birimler açılmış. Ortaokul mezunu olan kişiyi otopark birim sorumlusu yapmışlar. Kimseyi küçümsemiyorum. Ama orada eğitimli insanlar altta görevlendirilmiş, üstte ise tamamen partizanca görevlendirilmeler yapılmış. Ben liyakat diye vatandaşa söz verdim. Ben bunları nasıl tutabilirim?

Burcu Afyon Postası 3

“Kadın Kültür Evi’ne müdür atadıkları kişi parti propagandası yapmış”

Mareşel Fevzi Çakmak Mahallesi muhtarı aradı. Kadın ağlıyor, 'çok büyüksünüz' dedi, ne oldu diye sordum. Orada Kadın Kültür Evi var. Hilal Büyükben oranın müdürü olarak görevlendirilmiş. Kendisi AK Parti Kadın Kolları Teşkilat Başkanı. Fakat müdirelik yapmak yerine hanımefendi evlerde parti propagandası yapmış. Fazlası ile siyaset… Oradaki bütün öğretmenler küsmüş durumda. Kadınlar Kültür Evi’ne gidip gelmemeye başlamış. Muhtar o kadar şikayetçi ki, çok şükür orada ki baskı kalktı diyor. Ben orayı ziyaret etmek istedim beni kabul etmedi. AK Parti’nin seçim propagandası olarak kullanmış. Ben bunları ne yapayım?

“Bankamatik Memurları Tespit Ettik”

Bankamatik memurlarını tespit ettik. Şu ana kadar 15 kişi falan tespit ettik. Tek tek inceliyoruz. Say 200-300'e yükselebilir.  Adamlar ortada yok… Ben onları işten de atmadım. Şunu yaptım. Park ve Bahçelerde ciddi bir personel ihtiyacımız var. Beden işçisi olarak gözüküyorlar ama iş yerlerinde yoklar. Oralara görevlendirdik. Çalışıyorsanız oralarda çalışın ekmeğinizi kazanın, çalışmazsanız kusura bakmayın ben oturduğu yerde kimseye maaş veremem.

“Son iki ayda 102 kişi almışlar, hepsini çıkaracağım”

Son 2 ayda alınan 102 kişi var. Bunların hepsine çıkış vermem gerekiyor.  Çünkü siyasi gerekçe ile alınmış. Yani oy sözü alınmış ve işe alınmış. Afyonlu’nun parasını neden çarçur ettirelim. İş yapmayacak insanlara neden bunu verelim.

“YÜNTAŞ işçileri zaten beden işçisi gözüküyor”

Giden arkadaşların hepsi beden işçisi olarak gözüküyor. Birim Sorumlularının tamamı böyle. Bir mimar Seval Hanım var. Birim sorumluluğunu aldık Betül Hanım’a verdik. Onun dışında YÜNTAŞ çalışanları zaten beden işçisi. Birkaç Gıda Teknikeri var. Onları da Halk Ekmek bölümüne, NO 03’e falan gönderdik. Oralarda daha faydalı olabileceklerini düşündük.

Burcu Afyon Postası2

“Eski vekil danışmanı belediyeden maaş alıyor, kendisi ortada yok”

Mesela AFBEL otelde var. Eski bir vekil danışmanı var. Beden İşçisi olarak işe girmiş. Muhasebede gözüküyor. Ama kendisi muhasebede yok. Para alıyor sadece. Ben gene onları çıkartmadım. Madem beden işçisisin ekmeğini kazan dedim. Çalışırsan burada çalış çalışmıyorsan güle güle diyoruz. Afyonluya bir söz verdik liyakat dedim. AKP’li olmuş MHP’li olmuş beni ilgilendirmiyor işini yapan kalır.

“Belediyeye bağımsız denetçi getirdik, tahmini borcumuz 1 Milyar TL…”

Bağımsız Denetçi getirttik. Onlara denetletiyoruz. Resmi borç 677 Milyon. Ama piyasaya olan borçlar var. Onların ödeme emirleri geliyor. Hukuk Servisi bugün getirdi. Basketbolculara ödenmesi gereken para 40 Milyon TL. Dolar bazında olduğu için sürekli artıyor. Burada dava devam ediyor. Çim Sulama Parası olarak DSİ benim kazanacağımı anlayınca 2018’den beri almadıkları parayı talep etmiş. 5 Milyon’a yakın o var. Tahmini 1 Milyar borç çıkar. Bizim bütçe 1.5 Milyar. Onu da kuruşu kuruşuna ne çıkarsa asacağız dışarıya herkes görecek. Çünkü resmi borç dışında ödeme emirleri var. Hepsini birimlerden toplatıyorum tek tek kalem kalem yazıp asacağız. Bu sadece Belediyenin borcu YÜNTAŞ ayrı. Ona da ayrıca bakacağız.

“Her yerde kamera ve böcek var”

Birde böcek taraması yaptırıyorum. Her yerde kamera, böcek var. Prizlerin altına falan koymuşlar. Bildiğin gibi değil. Asansörde bile kamera olduğu konuşuluyor. Boya badana yapılsın, bakılsın diyerek içeriye ekip soktuk. Bizim katı olduğu gibi tarayacaklar.

Burcu Belediye Meclisi

“Birkaç birimde daha değişiklik olacak, bir iki başkan yardımcısı ile görüşüyorum”

Birkaç birim daha var. Oralarla ilgili çalışma yapıyorum. Oralarda da değişiklik olacak. Birde bir iki başkan yardımcısı olarak görüştüğüm insanlar var. Acele etmiyorum. Etüt ediyorum. Onu da ondan sonra tamamlayacağız.  >>Nail Azbay'ın Haberi.

Afyon Postası'nı Telefonunuza İndirin

ANDROİD TELEFON İÇİN İNDİRME LİNKİ