Topuzoğlu, tatil rezervasyonu yaparken sahte sitelere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Benzer adreslerle kurulan sitelerden rezervasyon ve ödeme alınıyor ancak hizmet sağlanmıyor. Bu durumda hem tatil düşünceniz zehir oluyor hem de ciddi bir maddi kayıp yaşıyorsunuz" dedi.
"Ortak WiFi Ağlarında Bankacılık İşlemi Yapmayın"
Tatil boyunca karşılaşılabilecek siber tehlikelere de dikkat çeken Topuzoğlu, "Gittiğimiz yerde ortak WiFi ağına bağlandıysak, bu WiFi üzerinden kişisel veri gerektiren bankacılık, e-Devlet gibi uygulamalara girmememiz çok önemli" uyarısında bulundu.
"Sosyal Medya Paylaşımları Hırsızlara Fırsat Veriyor"
Tatilde sosyal medyada anlık paylaşım yapmanın risklerine değinen Topuzoğlu, "Tatildeyiz diye fotoğraf paylaşmamız ya da nerede olduğumuzu belirtmemiz, hırsızlara davetiye çıkarmak gibi oluyor. Sizin tatilde olduğunuzu takip eden kişiler, o dönemde evinize girebilir ya da aracınıza zarar verebilir" dedi.
Topuzoğlu, tatilin sanal dünyadan arınmış bir şekilde, daha sakin yaşanmasının hem keyif hem de güvenlik açısından daha doğru olacağını sözlerine ekledi.





