Bilecik Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ilaçlama çalışmalarında yetersiz kaldığı belirtilirken, özellikle açık alanlar ve spor tesislerinde sinek yoğunluğu nedeniyle zor anlar yaşanıyor.

Bilecik'te Otomobil Dere Yatağına Uçtu: Sürücü Yaralandı
Bilecik'te Otomobil Dere Yatağına Uçtu: Sürücü Yaralandı
İçeriği Görüntüle

"Sentetik Saha Mevkiinde Sporcular Zor Anlar Yaşıyor"

Sinek yoğunluğunun en fazla hissedildiği noktaların başında İstasyon Mahallesi’ndeki İstasyon Sentetik Saha mevkii geliyor. Bölgede antrenman yapan sporcular ve yürüyüşe çıkan vatandaşlar sivrisinek istilasına karşı tepki gösterdi. Vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde açık alanda durmanın imkansız hale geldiğini belirterek bölgedeki ilaçlama periyotlarının artırılmasını talep etti.

"Yiyecek Satan Esnaf da Mağdur"

Sinek istilası sadece mahalle sakinlerini değil, kent merkezindeki ticari hayatı da olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde gıda ve yiyecek satışı yapan esnaf, bu yıl karasinek sayısının aşırı arttığını ifade ederek hijyen açısından sıkıntı yaşadıklarını ve yetkililerin bir an önce etkili bir ilaçlama programı devreye sokması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA