Uraloğlu, proje kapsamında yaklaşık 16 kilometrelik elektrikli, sinyalli ve çift hatlı demiryolu inşa edildiğini belirterek, Başkentray Banliyö Hattı'nın Sincan'dan Yenikent'e 12 kilometre uzatılacağını, Yenikent'ten Kazan Soda tesislerine ise 4 bin 17 metrelik iltisak hattı yapılacağını söyledi.
"Üç Yeni İstasyon ve İki Yük Merkezi"
Proje kapsamında O.S.B, Yenikent-1 ve Yenikent-2 olmak üzere üç yeni istasyon ile O.S.B Yük Merkezi ve Kazan Soda Yük Merkezi olmak üzere iki ayrı yük merkezi hayata geçiriliyor.
"Yılda 4,4 Milyon Ton Yük Taşınacak"
Kazan Soda tesislerine bağlanacak iltisak hattı sayesinde yılda 4,4 milyon ton yük taşınması hedefleniyor. Fabrikada üretilen soda külü, demiryoluyla limanlara ulaştırılarak dünya piyasasına sunulacak.
Bakan Uraloğlu, Haziran 2026 itibarıyla projede yüzde 96,9 fiziki ilerleme sağlandığını, altyapı ve üstyapı işlerinin bu yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.



