Dün akşam saatlerinde Remzi Kaya KYK Yurduna giden bir öğrencinin minibüs şoförünün sözlü tacizine uğradığı iddia edildi. İddiaya göre öğrencinin şoföre: “Bizi yurdun önünde indirir misiniz?” Dediği bu söz üzerine şoförün öğrencilere “Hayır olmaz sizi Salar’a götüreyim” dediği, öğrencilerin buna itiraz ettiği şoförün bu itirazlar karşısında “Paranızı veririm, hemen Salar şurda.” diye yanıt verdiği,  öğrencilerin bunada itiraz etmesi üzerine, şoförün “Ben teklifimi ediyorum siz bilirsiniz” dediği iddia edildi. 

Olay sosyal medyada hızla yayılınca bugün Afyonkarahisar Belediyesi’nden bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada soruşturmanın başlatıldığı ifade edilerek şöyle denildi: 

ÖĞRENCİLER BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ

Dün akşam saatlerinde şehrimizde bir minibüs hattında meydana geldiği iddia edilen sözlü taciz olayıyla ilgili açıklama yapma gereği doğmuştur. Öncelikle bilinmesini isteriz ki, Afyonkarahisar’da ikamet eden her bir öğrenci bizim gözbebeğimizdir. Her bir minibüs hattıda kamu görevi hizmeti görmektedir. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ne şekilde olursa olsun şehrimizde yaşayan her bir ferdin güvenliğini huzurunu ve kişiliğini rencide edecek hiç bir davranışa ve uygulamaya müsaade göstermeyiz. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatıyla soruşturma ve yasal süreç ivediliklikle başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.