Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından helikopter ile havadan trafik denetimi,  12.04.2022 tarihinde 14:00 - 16:00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Toplamda 10 personelin yer aldığı uygulama, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, Sultandağı Kaymakamı Murat Demirbilek, İsth.Şb.Md. İbrahim Yalçın, Çay İlçe J.Komutanı J.Tğm. Murat Çakır, Sultandağı İlçe J.Komutanı J.Tğm. Emre Şahin, Trafik Şube Müdürü J.Asb.Kd.Bçvş. Ali Gören, Basın Mensubu Ömer Koçak ve jandarma personellerinin katılımlarıyla yapıldı.

EBER GÖLÜ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Denetim, İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi olan Afyonkarahisar-Şuhut İl Yolu, Dinar-Çay İl Yolu, Çay-Bolvadin Devlet Yolu ve Bolvadin-Çobanlar İl Yolu güzergâhında M17 helikopter ile gerçekleştirildi. Yapılan uygulamada Eber Gölü üzerinde de bir süre havadan denetim uygulaması yapıldı. Daha önce birçok kez yangın çıkan bölgelerin son durumu havadan görüntülendi.

İHLALLERİN ÖNLENMESİ MAKSADIYLA YAPILIYOR

Havadan helikopter ile trafik denetimi, Jandarma Trafik sorumluluk bölgesindeki karayollarında "sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme/makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek" gibi ihlallerin önlenmesi maksadıyla yapıldı.

2 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Toplamda 310 aracın kontrol edildiği hava denetiminde kurallara uymayan 5 araç sürücüsüne 1.673 TL İdari Para Cezası uygulanırken, 2 araç da trafikten men edildi. Jandarma Genel komutanlığı tarafından tedariki yapılan ve yeni tertip edilen tedarikçi firma MESAM A.Ş. tarafından, tamamen yerli ve milli imkânlar ile üretilen MESAM Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) ile trafik denetim ve uygulamalarında eş zamanlı olarak çoklu araç takibi yapabilen Medar Mobil Hız tespit sistemlerinin, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timlerince gerçekleştirilen uygulamada kullanıldığı öğrenildi. İl Jandarma Komutanlığı trafik timlerince trafik uygulama noktalarında hem araç hem de seyyar olarak kullanılan radarlarla aracın hızı, sınıfı, şeridi, lokasyonu, plaka ve araç görseli ile bunun yanında birçok önemli veri, her bir araç için tespit edildi. Ayrıca son zamanlarda meydana gelen otobüs kazalarının önlenmesine yönelik olarak da kontrol noktasına giren otobüsler denetlendi. Bu denetlemelerde Jandarma Trafik timlerinde görevli personel tarafından otobüs yolculuklarında dikkat edilmesi gereken hususlar ve emniyet kemeri kullanımının önemi konusunda otobüs şoförü ve yolculara bilgilendirme faaliyeti icra edildi. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı Jandarma Trafik Timleri tarafından trafik kural ihlallerinin tespitine yönelik denetleme faaliyetlerine artan bir yoğunlukta devam edileceği belirtildi.