Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Türk Hava Yollarının (THY) katkılarıyla gerçekleştirilen "Cumhuriyet'in Yüzü: Türk Sofrası Yaz Okulu" programı kapsamında kentte, Almanya, Azerbaycan, Fas, İran, Kosova, Pakistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Umman, Ürdün ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 12 genç misafir edildi.

A A 20240825 35479466 35479461 A F Y O N K A R A H I S A R D A 12 U L K E N I N G E N C M U T F A K P R O F E S Y O N E L L E R I A G I R L A N D I

Afyon’un meşhur üzümü tescilleniyor: O köyde yetişiyor Afyon’un meşhur üzümü tescilleniyor: O köyde yetişiyor

Kentin Yöresel Yemeklerini Deneyimlediler

Gençler, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'ndeki atölyede akademisyenlerle kentin yöresel yemeklerini deneyimledi.

Gastronomi Müzesi'ni de gezen katılımcılar, şehrin coğrafi işaretli lezzetlerini inceledi, yemekler hakkında bilgi aldı.

A A 20240825 35479466 35479464 A F Y O N K A R A H I S A R D A 12 U L K E N I N G E N C M U T F A K P R O F E S Y O N E L L E R I A G I R L A N D I

Türk mutfağının kıymetli hazinesini tanıyorlar

Programın sorumlusu Nurullah Yavaş, Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl ilk defa Türk Mutfağı Yaz Okulu programının gerçekleştirildiğini söyledi.

Program kapsamında kenti gezdiklerini anlatan Yavaş, "İki gündür Afyonkarahisar'da mutfak temalı atölyeler ve geziler gerçekleştiriyoruz. Mutfak profesyonellerimiz, Afyonkarahisar özelinde Türk mutfağının kıymetli hazinesini tanıyor." dedi.

Kosova'dan Lavdrim Simnica da Afyonkarahisar'ın yöresel lezzetlerini yakından görmek ve tatmaktan memnun olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA