Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, üreticilere destek olmak ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla Buğday Dağıtım Programı gerçekleştirildi. Programda konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, "İl Özel İdaresi ciddi manada çalışıyor. İl Özel İdaresi'nin görevleri sadece yol yapmak, su bulmak değil, tarım veya köylerimize hizmet anlamında kentten köye göçü destekleyecek bu tür projeleri de özellikle önemsiyoruz. Çünkü bu tür destekler artık üretim için gerekli olan destekler" dedi.

"Türkiye'de en fazla köy nüfusuna sahip illerden biriyiz"

Yurdunuseven, "Afyonkarahisar Türkiye'de belki en fazla köy nüfusuna sahip bir ilimiz. Yüzde 61'e 39 oranında. Yani yüzde 39 nüfusumuz köylerde yaşıyor. Demek ki köylerde biz ne yapsak, ne destekler olsak az. İnşallah daha fazlasını, elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz. Söylediğim gibi kentten köye geri dönüşün de en önemli noktası bu. Bu manada hem tohum desteği anlamında hem de tarım il müdürümüzün yaptığı tüm destekler anlamında hükümetimiz elinden gelen gayreti gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2026 10 05 At 12.21.01

"Yağışların güzel olacağı beklentimiz var"

Yurdunuseven, "Bugün de bu tohumla inşallah biraz önce meteoroloji bölge müdürlüğüne ziyaret etmiştim. Bu sene inşallah yağışların da güzel olacağı beklentimiz var. İnşallah Rabbim de müsaade ederse bu sene güzel yağışlar bekliyoruz. Tabii demek değil ki bir susuzluğa doğru gidişimizi engelleyecek. Yani 2050'li yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de bir su sıkıntısı yaşayacağız" dedi.

Afyon Uzun Çarşı’da elektrik krizi: “Kepenkler açılmadı, herkes dışarıda bekliyor”
Afyon Uzun Çarşı’da elektrik krizi: “Kepenkler açılmadı, herkes dışarıda bekliyor”
İçeriği Görüntüle

"Planlı üretim ve kapalı sulamaya geçeceğiz"

Yurdunuseven, "İşte strateji başkanımızın da söylediği gibi bundan sonra artık planlı üretim ve planlı sulamaya geçeceğiz. Kapalı sulamalara geçeceğiz. Bu önemli çünkü su varsa hayat var. Su olmayan hiçbir yerde hiçbir şey canlı yaşayamıyor, insan yaşayamıyor ve bitki yaşayamıyor. Dolayısıyla su önemli. Bunu da iyi ve düzgün kullanımla inşallah İl Özel İdaresi köylere yaptığı yatırımlarda bunlara da dikkat edecektir diyorum" diye konuştu.

"Tohumlar bereketli olsun"

Yurdunuseven, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben burada bu tohum dağıtımında katkılarından dolayı Sayın Valimiz başta olmak üzere, tüm tarım müdürümüze, İl Genel Meclisi üyelerimize, İl Özel İdaresi'ndeki çalışan tüm personele çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah tohumlar. Bereketli, verimli bir sezon geçiririz diyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

Muhabir: Yunus Üstündağ