Afyon’da Zafer Mahallesi'ne İsmail Kumartaşlı Semt Polikliniği geliyor: “20 uzman hekim hizmet verecek”
Afyon’da Zafer Mahallesi'ne İsmail Kumartaşlı Semt Polikliniği geliyor: “20 uzman hekim hizmet verecek”
İçeriği Görüntüle

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi İsmail Kumartaşlı Semt Polikliniği temel atma töreni, Zafer Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Törende konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, "Örnek bir davranış, örnek bir şahsiyet, örnek bir kişilik. Burada sadece bir poliklinik değil, işin doğrusu herhangi bir ilçemizdeki devlet hastanesi açılıyor arkadaşlar. Kumartaşlı ailesinin örnek davranışı... İsteriz ki Afyon'da bu ve buna benzer pek çok yerin açılışının temelini birlikte atalım. Hayırseverlerimizin bu anlamda desteklerini bekleriz. Afyon'umuza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Whatsapp Image 2026 09 30 At 10.40.22

"Sessiz bir devrim"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan ise, "Bir yatırımın başlangıcı değerli arkadaşlar. Bu törende bir araya geldik. Bir araya gelmemizin sebebi çok kıymetli İsmail Kumartaşlı amcamızın sağlık yatırımlarına destek verme arzu ve isteğiydi. Sayın Valimizin, bakanlığımızın da bu konudaki destekleri kıymetli" dedi.

"Afyon Devlet Hastanesi büyük bir hastane"

Arslan, "Afyonkarahisar Devlet Hastanesi büyük bir hastane. 880 bine yakın yatağıyla beraber Afyon'a sadece Afyon'a değil, Kütahya'ya, Uşak'a da hizmet veren, bölge illerimize de hizmet veren büyük bir hastane. Ve ilk defa bir semt polikliniği oluyor Afyon Devlet Hastanesi'nin. Şimdiye kadar Afyon Devlet Hastanesi'nin yeni yerleşkesinde hizmetini görebiliyordu, verebiliyordu, devam ettirebiliyordu. Ancak Sayın İl Sağlık Müdürümüz de bahsetti. Sağlık hizmetindeki genişleme, sağlık personelinin artışı, özellikle uzman doktor artışı hem yeni bir yapıya ihtiyaç olduğunu gösterdi hem de vatandaşın kolay ulaşılabilir bir mekanda hizmet vermesinin gerekliliğini gösterdi. Bu alanda da bu yatırımın kıymetli olacağını, Afyon'a hizmet konusunda kıymetli olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2026 09 30 At 10.41.59

"Uzman doktor sayısı 393'ten 510'a çıktı"

Arslan, "Bu bölgede bir sağlık yatırımımız ikinci basamak ya da üçüncü basamak bir sağlık yatırımımız olmadığı için burası önemli olacak. Tabii 2024 Şubat ayı verisinde Afyonkarahisar'ın toplamında Sağlık Bakanlığı'na bağlı tesislerde 393 uzman hekim vardı değerli arkadaşlar. Üniversite ve özel hastaneler, muayenehaneler bu kapsamın dışında, bu sayının dışında. Sağlık Bakanlığı'nın 393 olan uzman doktor sayısı bugün itibarıyla 510'lara çıktı. 2024'ten 2026'ya yaklaşık iki-iki buçuk yılda yüzden fazla uzman doktor sayısı artışı aslında sessiz bir devrimdir değerli arkadaşlar. Bunu bu konuya dikkatinizi çekmek isterim" dedi.

"Poliklinik odası kalmadı"

Arslan, "Çok şükür hekimlerimiz Afyon'a geldi, hizmet edecekler. Ama Afyon Devlet Hastanesi'nde artık poliklinik odası kalmadı. Doktorlara verilebilecek poliklinik odası kalmadı. O yüzden bu yatırım hizmet etmek isteyen sağlık çalışanları için kıymetli bir yatırım olacak. O yüzden İsmail Amca'ya hayrınız, inşallah öbür dünyada da hanenize bol bol yazılacaktır dualarla diye düşünüyorum. Tabii amacımız Afyonkarahisar'a hizmet etmek. Bütün yöneticilerimizin de valimiz başta olmak üzere... Afyonkarahisar'a, Afyonkarahisar halkına hizmet etmek. Bunun için bize düşen ne olursa gece gündüz çalışmak için bizler buradayız, varız. Bütün milletvekilleri, belediye başkanları, şehrin yöneticileri, İl Sağlık Müdürlüğü'nden bütün hastanelerde sağlık hizmetinde çalışan bütün personele kadar... Ben yaklaşık dört yıl Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde çalıştım. Yönetici olarak çalıştım. O yüzden bugün burada Afyon Devlet Hastanesi'nin semt polikliniği açılması benim için ayrı bir gurur kaynağıdır değerli arkadaşlar. Ben şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Aslı Çiçek