Türkiye sağanağa teslim olacak! Afyon da yağışlı bölgeler arasında
Türkiye sağanağa teslim olacak! Afyon da yağışlı bölgeler arasında
İçeriği Görüntüle

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi kasım ayı birinci oturumunda gündem dışı olarak İscehisar ilçesine bağlı Konarı köyünün yerleşik alan tespiti ve İl Özel İdaresi bütçesinden ödenek aktarılması konuları ele alındı.

Konarı Köyü yerleşik alanı görüşüldü

Toplantıda, 3194 sayılı İmar Kanunu'na dayandırılarak çıkartılan Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nin 4. maddesinin 4. bendi kapsamında, Valilik Makam Olur'u ile teşekkül eden komisyon marifetiyle İscehisar ilçesine bağlı Konarı köyünün yerleşik alan tespitinin yapıldığı belirtildi. Yapılan Köy Yerleşik Alanının onanmasına dair konunun meclis gündeminde değerlendirilmesi talep edildi.

Ödenek aktarımı talebi

Bir diğer gündem dışı maddede ise İl Özel İdaresi 2026 Mali Yılı Gider Bütçesinden yıl içerisinde yapılan harcamalarda, muhtelif harcama kalemlerindeki ödeneklerin yıl sonuna kadar yetmeyeceğinin anlaşıldığı bildirildi. Ödeneği fazla gelen harcama kalemlerinden, ödeneği eksik gelen harcama kalemlerine aktarma yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği'nin 36. maddesinin 2. fıkrası ile 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 10. maddesinin (b) fıkrası gereğince ekli listede belirtilen ödeneklerin aktarılmasının meclis gündeminde değerlendirilmesi talep edildi.

Muhabir: Yunus Üstündağ