Edinilen bilgilere göre, köy sakinlerinden Azim Okçu, otlattığı 200 koyununu kardan korumak için ağıla koydu. Bir süre sonra karın ağırlığını taşıyamayan ağıl büyük bir gürültüyle çöktü.
Muhtarın İhbarı Üzerine Ekipler Sevk Edildi
Olayın ardından Okçu, köy muhtarı Oktay Kıvrak'ı arayarak durumu bildirdi. Kıvrak'ın kaymakamlık ve belediyeye iletmesi üzerine Bayat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait iş makineleri bölgeye sevk edildi.

194 Koyun Kurtarıldı, Enkaz Kaldırıldı
Ekiplerin çöken ağılda yaptığı çalışmayla çatının altında kalan koyunlar çıkarıldı. Yapılan incelemede 6 koyunun telef olduğu, 3'ünün yaralandığı tespit edildi. Çöken ağılın enkazı ise ekipler tarafından kaldırıldı.
Muhtar Kıvrak: Büyük Bir Faciadan Dönüldü
Köy Muhtarı Oktay Kıvrak, olaya hızla müdahale eden kaymakamlık ve belediye çalışanlarına teşekkür ederek, "Büyük bir faciadan dönüldü" dedi.




