Yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede 3 Mayıs 2026 Pazar günü öğle saatlerinden itibaren yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Afyonkarahisar ve Denizli’de daha etkili olacak
Uyarıya göre yağışların Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor.
Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinde ise yağışların yer yer çok kuvvetli olabileceği bildirildi. Yağış miktarının bazı bölgelerde 21 ile 75 kilogram/metrekare arasında olabileceği ifade edildi.
Yüksek kesimlerde kar bekleniyor
Meteoroloji uyarısında, yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı belirtildi.
Ancak yüksek kesimler ile karayolları geçitlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebileceği kaydedildi.
Pazartesi öğle saatlerine kadar sürecek
Kuvvetli yağışın 3 Mayıs Pazar günü saat 09.00 itibarıyla başlaması ve 4 Mayıs Pazartesi günü saat 12.00’ye kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Yetkililer, bu süreçte vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.
Sel, su baskını ve ulaşımda aksama riski
Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, kuvvetli yağışla birlikte oluşabilecek olumsuzluklara dikkat çekildi.
Açıklamada; sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı görülen bölgelerde buzlanma ve don olayı ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi risklere karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.
Vatandaşlara tedbir çağrısı
Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak’ta yaşayan vatandaşların özellikle dere yatakları, su baskını riski bulunan bölgeler, yüksek kesimler ve karayolları geçitlerinde dikkatli olmaları istendi.
Meteoroloji, kuvvetli yağış süresince gelişmelerin takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması konusunda uyarıda bulundu.





