Köy halkından Hasan Yaşar'ın ifadelerine göre, kozmetik ve temizlik ürünlerinde kullanımı yaygın olan ardıç ağacının tohumları, bölge halkı için yeni bir kazanç kapısı haline geldi.
Günlük 60-70 kilo topluyoruz
Yaşar, "Arazimizde bulunan ardıç ağaçlarından elde ettiğimiz tohumları, bize gelen talepler doğrultusunda toplamaktayız," dedi ve günlük topladıkları tohum miktarının yaklaşık 60-70 kilogram olduğunu, bunun da kendilerine 600-700 lira arasında bir gelir sağladığını sözlerine ekledi.
Kilosu 13 TL...
Hasan Yaşar ayrıca, köye gelen alıcılarla yapılan satışlarda, ardıç tohumunun kilogram fiyatının 13 lira olduğunu belirterek, bu işin köy ekonomisine büyük katkı sağladığını vurguladı. Bu doğal ürün sayesinde köylüler, sürdürülebilir bir ek gelir kaynağına sahip olduklarını ifade ediyorlar. >>Sılanur Kara'nın Haberi.



