İlk kez 1998'de Antalya Saklıkent'te düzenlenen etkinlik bu yıl Emre Gölü'nde yapıldı. Bu yılki etkinliğe yaklaşık 19 bin kişi başvururken, kura yöntemiyle belirlenen yaklaşık 1500 kişilik grup etkinlikte bir araya geldi. Katılımcılar arasında bir aylık bebekten 75 yaşındaki gökyüzü meraklısına kadar her yaştan vatandaş yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok kritik atamalar: Afyon, Isparta, Eskişehir ve Denizli’yi ilgilendiriyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok kritik atamalar: Afyon, Isparta, Eskişehir ve Denizli’yi ilgilendiriyor
İçeriği Görüntüle

36 teleskopla gece gözlemleri

Etkinlik programında gündüz Güneş gözlemleri, TÜBİTAK atölye çalışmaları, deneyler, bilim gösterileri ve bilgi yarışmaları düzenlendi. Geceleri ise 36 profesyonel teleskop ve 69 uzman astronom eşliğinde gezegen, yıldız kümesi, bulutsu, galaksi ve Perseid meteor gözlemleri yapıldı.

27 atölye etkinliği düzenlendi

TÜBİTAK tarafından 21 farklı atölye kapsamında 27 etkinlik düzenlendi. 4 günlük bilim şöleni, bugün düzenlenen kültürel geziyle tamamlandı.

A A 20260815 42221230 42221229 T U B I T A K G O K Y U Z U G O Z L E M E T K I N L I G I S O N A E R D I

Kaynak: AA