Afyonkarahisar’da yaşayan vatandaşların yeni haftada elektrik kesintilerine karşı hazırlıklı olması gerekiyor.
Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından açıklanan çalışma programı kapsamında kent genelindeki bazı noktalarda planlı elektrik kesintileri gerçekleştirilecek.
Kesintiler tek bir bölgeyle sınırlı olmayacak. Programda ilçe, belde, köy ve mahalleler bulunuyor. Kesintilerin başlangıç ve bitiş saatleri ise yapılacak çalışmanın bulunduğu bölgeye göre değişiklik gösteriyor.
Kesintilerin nedeni ne?
Planlı elektrik kesintilerinin temel nedeni dağıtım şebekesinde gerçekleştirilecek yapım, bakım ve onarım çalışmaları.
Elektrik altyapısında yapılacak çalışmaların güvenli biçimde gerçekleştirilebilmesi için çalışma yapılan hatlarda geçici olarak enerji kesintisine gidiliyor.
OEDAŞ'ın daha önce yayımladığı 23-28 Eylül programında da Afyonkarahisar merkez ile çeşitli ilçe, belde ve köylerde şebeke bakım, onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle planlı kesintiler uygulanacağı açıklanmıştı.
Program 2 Ekim’e kadar uzanıyor
Güncel kesinti programı 27 Eylül ile 2 Ekim 2026 tarihleri arasındaki dönemi kapsıyor.
Bu nedenle özellikle evden çalışanlar, işletmeler, elektrikli cihaz kullanan esnaf ve günlük işlerini elektrik kesintisine göre planlamak isteyen vatandaşların kendi mahallelerinin programa dahil olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor.
Her bölgede saat aynı değil
Kesintilerin tüm Afyonkarahisar’da aynı anda yapılması söz konusu değil.
Planlı çalışma yapılan bölgeye göre elektrik kesintisinin başlama ve sona erme saatleri değişiyor. Aynı şekilde kesintiden etkilenecek mahalle, köy, cadde ve sokaklar da günlük çalışma programına göre farklılık gösteriyor.
Bu nedenle vatandaşların yalnızca kesinti tarihine değil, kendi adresleri için açıklanan saat aralığına da dikkat etmesi gerekiyor.
Kesinti programı değişebilir
Şebeke çalışmalarında saha koşullarına bağlı olarak programlarda değişiklik yapılabildiğinden en güncel bilgilerin OEDAŞ’ın kesinti duyuruları üzerinden kontrol edilmesi önem taşıyor.
Böylece vatandaşlar elektrikli cihazlar, internet bağlantısı, iş yerlerindeki faaliyetler ve günlük ihtiyaçları için kesinti saatlerine göre önceden tedbir alabilecek.




