Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde bulunan Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı Gündüz Bakımevi'nde, çocukların afet ve acil durumlara karşı bilinçlendirilmesi amacıyla deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi.

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, minik öğrencilere olası afetlerde nasıl hareket etmeleri gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

Minikler deprem ve yangın anında ne yapacaklarını öğrendi

AFAD eğitmenleri eşliğinde gerçekleştirilen çalışmalarda çocuklara, deprem ve yangın sırasında alınması gereken önlemler anlatıldı.

Öğrenciler, güvenli tahliye süreçleri hakkında bilgilendirilirken acil durumlarda panik yapmadan hareket etmenin önemini de uygulamalı olarak öğrendi.

Erken yaşta afet bilinci kazandırılıyor

Tatbikatla çocukların küçük yaşlardan itibaren afetlere karşı bilinç kazanması ve olası acil durumlarda doğru davranışları öğrenmesi hedeflendi.

Afyon'da 28 Ekim hava durumu: Gök gürültülü sağanak bekleniyor
Afyon'da 28 Ekim hava durumu: Gök gürültülü sağanak bekleniyor
İçeriği Görüntüle

Eğitim boyunca minik öğrenciler, anlatılan bilgileri uygulamalı çalışmalarla pekiştirme fırsatı buldu.

Belediye yetkililerinden AFAD ekiplerine teşekkür

Tatbikatın ardından belediye yetkilileri, çocukların güvenliği ve afet bilincinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmaya katkı sunan Afyonkarahisar AFAD Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

Kaynak: İHA