Gaziantepli olan Mehmet Yıldırım, uzun yıllardır Afyonkarahisar’da kendi şehrine ait kebap çeşitlerini sunuyor. Yıldırım, Yeşilyol’daki Konak Aşiyan Gaziantep Sofrası adlı işletmesinde şimdi de tatlı hizmetine başladı. Künefe ve katmer çeşitlerinin tamamının yer aldığı işletme tatlı severleri bekliyor.

Hasır, billuriye, fıstık zade…

İşletmesinin kapısını Afyon Postası’na açan Yıldırım, 5 yıl önce bu şehirde kebapçı eksiğini görerek bu işe başladığını anlattı. Sabah 10’dan gece 12’ye kadar haftanın her günü açık olduklarını söyleyen Yıldırım, hasır, billuriye, fıstık zade, karışık, spesiyal, katmer, simit katmer, kara katmer, burma katmer gibi tatlı çeşitleri sunduklarını söyledi.

“Künefe tellerimiz dahi Antep'ten geliyor”

Yıldırım, tatlı çeşitlerinden söz ederek şunları söyledi: “Yemediğimizi yedirmeyiz düsturuyla hareket ediyoruz. 5 yıldan beri hem kebapta hem tatlıda yemediğimizi kimseye yedirmiyoruz. Olmazsa olmazım tatlıların her şeyin birinci sınıftan yapılması. Sade yağ özellikle biz sade yağ kullanıyoruz. Künefe tellerimiz dahi Antep'ten geliyor. Peynirimiz Hatay'dan geliyor. En güzel malzemeleri yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Afyonkarahisarlılar’ı da buraya bekleriz inşallah. Bizlere 0505 063 71 55 nolu telefondan da ulaşabilirler.

Usta bile Antep’ten Özel Geldi

Yıldırım, tatlıları hazırlamak için Gaziantep’ten özel usta getirdi. 30 yıldır bu alanda çalışan Gaziantepli Emin Usta (Ersen), Afyon halkına damak çatlatan lezzetleri sunuyor. Emin Usta, Mardin Midyat, Mersin ve Gaziantep’den sonra Afyonkarahisar’da olduğunu söyledi.

Muhabir: Aslı Çiçek