Başantrenör Gökhan Çokşen: "Bütçemizi zorlamadan ligde kalıp, gelecek yıl Avrupa Kupası'nı hedefliyoruz"
Başantrenör Gökhan Çokşen: "Bütçemizi zorlamadan ligde kalıp, gelecek yıl Avrupa Kupası'nı hedefliyoruz"
İçeriği Görüntüle

Toplantıya Afyonkarahisar Tapu Müdürü, Ticaret İl Müdürü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün, Emlakçılar Kahveciler Odası Başkanı Fehmi Nizamoğlu, ATSO Yönetimi ile emlak sektörü üyeleri katıldı.

Sahadaki uygulamalar ve mevzuat ele alındı

Toplantıda emlakçılara yetki verilmesi, 2027/4 sayılı Emlakçıların Ön Başvuru ile İş Takibi Uygulaması Genelgesi ve Web Tapu uygulaması gibi güncel konular masaya yatırıldı. Afyonkarahisar Tapu Müdürü tapu süreçlerindeki mevzuat ve sahadaki pratik uygulamalar hakkında, Ticaret İl Müdürü ise taşınmaz ticareti mevzuatı, yetki belgeleri ve yasal zorunluluklar üzerine bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Toplantı, sektör mensuplarının sorunlarını doğrudan yetkililere ilettiği interaktif bir soru-cevap bölümüyle devam etti.

Whatsapp Image 2026 09 23 At 21.23.08 2

2022'den bu yana 30'a yakın toplantı ve 50'den fazla çözüm önerisi

ATSO 26. Meslek Komitesi Başkanı Salim Şenkaya ve komite üyeleri, göreve geldikleri 2022 Ekim ayından bu yana 30'a yakın toplantı gerçekleştirdiklerini ve 50'nin üzerinde talep ve öneriyi ilgili kurumlara ilettiklerini belirtti. Öne çıkan başlıklar arasında taşınmaz ticareti yetki belgesi harcının kaldırılması, konut kredilendirme süresinin 15 güne çıkarılması, tapu harçlarının yüzde 2'ye indirilmesi, TOBB bünyesinde Emlak Sektör Meclisi kurulması, konut kredi faizlerinin düşürülmesi ve ilan platformlarındaki ücret artışlarının takibi yer aldı.

Whatsapp Image 2026 09 23 At 21.23.08 3

“Hedefimiz güvenli, şeffaf ve kurumsal bir gayrimenkul sektörü”

Toplantının, yürütülen kararlı çalışmaların bir devamı olduğu belirtilerek, hem emlakçıların iş süreçlerini verimli hale getirmek hem de vatandaşların gayrimenkul alım-satım işlemlerini güvenli ve şeffaf bir ortamda tamamlamalarını sağlamak hedeflendiği vurgulandı. ATSO 26. Meslek Komitesi, Afyonkarahisar'daki emlak sektörünün daha güçlü, kurumsal, düzenli ve sağlıklı bir yapıya kavuşması adına çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.

Whatsapp Image 2026 09 23 At 21.23.09

Muhabir: Aslı Çiçek