Afyonkarahisar’da Paşa Camii’nin hemen karşısında yer alan Çorbacım İşletmesi, 16 saat kara fırında duran kemiklerden elde edilen suyla hazırladıkları tandır, kelle paça, domates çorbası, mercimek çorbası, ayak paça, işkembe, ezogelin gibi çorba çeşitleri ile Afyonkarahisar halkına hizmet vermeye başladı. İşletme haftanın yedi günü sabah saat 04.00’ten akşam 22.00’a kadar da açık. İşletmeyi Mahmut ve Rezzan çifti birlikte işletiyor.

25 YILLIK HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

İşletme Sahiplerinden Mahmut Sezgin 25 yıl önceki hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü vurguladı:

16.881 TL olan en düşük emekli maaşını halka sorduk: “Geçinemiyorsa az yesin, az giysin”
16.881 TL olan en düşük emekli maaşını halka sorduk: “Geçinemiyorsa az yesin, az giysin”
İçeriği Görüntüle

“25 yıl önce eşim böyle bir hayalinin olduğunu söylemişti. Emekli olalım, çocuklarımızla birlikte karı koca böyle bir restoranımız olsun demişti. Bana çok uzak gelmişti o zamanlarda. Emekli olduktan 2 yıl sonra böyle bir şeyin içerisinde bulduk kendimizi. İnanılmaz güzel bir duygu. Çok yorucu ama insanlara sunum yapmak, değişik tatlar tattırmak çok keyifli.”

I M G 3077

ÇORBA ÇEŞİTLERİ NELER?

İşletme Sahiplerinden Rezzan Sezgin de çorba çeşitlerini sıralayarak tamamen doğal ürünler kullandıklarından bahsetti:

“Aşçılık belgem var. Emeklilikte eşimle kızımla birlikte bu yolda başlangıç yapalım istedik. Adımız Çorbacım ama sulu yemeklerimiz, farklı lezzetlerimiz de var. Çorbalarımız tandır, kelle paça, domates çorbası, mercimek çorbası, ayak paça, işkembe, ezogelin, tavuk suyu çorba ve sonbahar ayında da beyin çorbasını menümüze dahil edeceğiz.”

I M G 3072

I M G 3068

KOLAJEN İÇEREN ÇORBALARIMIZDAN TÜKETSİNLER

Rezzan Sezgin hemşirelikten emekli olduğunu anlatarak, “Ben hemşire olduğum için üzerine basarak söylemek istiyorum; rahatsızlığı olan, onkoloji servisinden gelen hastalarımız var, kemik rahatsızlığı geçiren ortopediden gelen hastalarımız ve hasta yakınlarımız var. Gerçekten şifa bulmak isteyen ve kolajen hapı içen bayanlara da duyuruyorum, hap içmesinler. Kolajen içeren çorbalarımızdan tüketsinler. Gerçek şifa doğal kolajen ürünlerimizde, başka bir şeyde aramaya gerek yok. Herkesi bekliyoruz inşallah.” Dedi.

I M G 3069

"GELENEKSEL TATLAR YENİDEN"

Adreslerini tarif eden Sezgin, “Paşa Camii’nin hemen yan tarafındayız, merkeze çok yakın. Özdilek tarafına da çok yakınız. Geleneksel tatlar yeniden diyoruz. Tüm menümüzdeki ürünler şifalı, herkesin faydalanmasını istiyoruz. Günlük taze pazara çıkıyorum. Patlıcan, taze fasulye, dolmalık biber… Günlük sulu yemek çeşitlerimize dahil ederek hazırlıyoruz. Izgaralarımız var, köftemiz var, dolmalarımız var. Ben Edirneliyim. Edirne ciğerine başladık. Yanındaki kırmızı acı biberiyle, kızartılmış sosuyla, sumaklı soğanlı menüsüyle inşallah halkımıza sunmak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı yaprak ciğerimizi yemeye davet ediyorum.”

I M G 3073

BÜTÜN ÜRÜNLERİMİZİN İÇERİSİNDE SAF KEMİK SUYU VAR

Mahmut Sezgin de 7 gün boyunca herkesi işletmeye beklediklerini söyleyerek şunları aktardı:

“Bizim en büyük farkımız tamamen doğal olması. Hiçbir ürünümüzde katkı maddesi yok. Direkt kara fırından işletmemize geliyor ve vatandaşlara sunuyoruz.

Kasabımız değişmedi, alışveriş yaptığımız yerler değişmedi. Evde bizler kendi sağlığımız için neyi alıyorsak, işletmemizde de aynı şeyleri alıyoruz ve hizmete sunuyoruz. Yaklaşık 16 saat falan kara fırında bekliyor. Bütün ürünlerimizin içerisinde saf kemik suyu var. En büyük farkımız, geleneksel lezzetleri biz doğallıkla aynı şekilde sunmaya gayret ediyoruz.”

I M G 3082

SABAH 4'TEN GECE 22'YE KADAR HİZMET

Sezgin ailesi, haftanın 7 günü boyunca sabah 04.00'ten gece 22.00'ye kadar misafirlerini ağırlıyor. Aile işletmesi olmanın samimiyetini ve sıcaklığını menüsündeki her tabakta hissettiren "Çorbacım", doğal ve geleneksel tatlarıyla sağlık arayanların uğrak noktası.

I M G 3066

I M G 3075

Whatsapp Image 2025 06 27 At 17.52.30

Not: Bu içerik “#Çorbacım işletmesi” ile #İşBirliği yapılarak hazırlanmıştır.

Bu Bir İlandır