Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin 31. Taraflar Konferansı (COP31) hazırlıkları kapsamında Afyonkarahisar’da çocuklara yönelik çevre ve iklim değişikliği farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar Çocuk Hakları Komitesi, kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde stant açarak etkinliklere başladı.
Çocuklar geleceğe mesaj bıraktı
Etkinlik kapsamında çocukların hazırlanan iklim ağacına geleceğe yönelik notlar bırakmaları sağlandı. Ekran süresine ilişkin mini anketler gerçekleştirilirken, iklim ve çocuk hakları konusunda sokak röportajları yapıldı.
Çocuklara tohum topları ve cam fidanları dağıtıldı. İklim ve çocuk haklarına ilişkin düşüncelerin paylaşılması amacıyla ayrıca mesaj sandığı oluşturuldu.

“81 ilde eş zamanlı başlatıldı”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hakları Yetişkin Temsilcisi Yasemin Özdemir, faaliyetin Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın öncülüğünde 81 ilde eş zamanlı olarak başlatıldığını belirtti.
Çalışmaların sıfır atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği ve mesaj sandığı başlıklarında yürütüldüğünü aktaran Özdemir, çocuklarda bu konulara ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

“Amacımız çocukları dijital ortamdan daha fazla uzaklaştırmak”
Özdemir, etkinliğin amacını şu sözlerle anlattı:
“Faaliyetimiz sıfır atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği ve mesaj sandığı şeklinde ilerliyor. Amacımız çocukları dijital ortamdan daha fazla uzaklaştırmak ve doğaya kazanım sağlamak. Sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda çocuklarda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.”
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enerji Yöneticisi Ali Tekin Demir de etkinlikte COP31'in önemine değindi.





