Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, 2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Öğrenci, öğretmen ve velilerin yeni döneme başlamanın heyecanını birlikte yaşadığını belirten Altınkaynak, yeni eğitim yılının Afyonkarahisar ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.
Altınkaynak, “Bugün burada yalnızca okullarımızın kapılarını açmıyoruz; evlatlarımızın umutlarına, hayallerine ve ülkemizin geleceğine açılan yepyeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Mayamız birlik, ilk dersimiz kardeşlik”
2026-2027 eğitim-öğretim yılına “Mayamız birlik, ilk dersimiz kardeşlik” anlayışıyla başladıklarını ifade eden Altınkaynak, Milli Eğitim Bakanlığının hedefleri doğrultusunda eğitimde niteliği artırmak, öğrencilerin çok yönlü gelişimini desteklemek ve okul-aile iş birliğini güçlendirmek için çalışacaklarını söyledi.
Afyon’da yeni dönemde hangi projeler uygulanacak?
Yeni eğitim yılında yürütülen çalışmalara değinen Altınkaynak; “Maarif’in Kalbinde Oyun”, “Ailemle Eğitim Yolculuğu”, “Haberimiz Olsun” ve “Duygu, Değer, Temenni Dijital Esenlik” projelerinden söz etti.
Altınkaynak, bu çalışmalarla öğrencilerin öğrenme süreçlerinin oyunla zenginleştirilmesini, okul-aile bağlarının güçlendirilmesini ve gençlerin dijital dünyada bilinçli ve güvenli adımlar atmasının sağlanmasını hedeflediklerini ifade etti.
“Köklerinden geleceğe” vurgusu
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda “Köklerinden Geleceğe” vizyonuyla öğrencilerin tarih, kültür ve medeniyet mirasıyla bağlarının güçlendirilmesini amaçladıklarını belirten Altınkaynak, okullardaki diğer uygulamalara da değindi.
Okul randevu sistemi, “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” uygulaması ve okul çevresi güvenlik tedbirleriyle öğrencilere güvenli ve sağlıklı eğitim ortamları sunmak için çalıştıklarını söyledi.
“Sadece akademik olarak başarılı bireyler yetiştirmiyoruz”
Yürütülen çalışmaların ortak amacının bilgiyi değerle, beceriyi erdemle ve başarıyı sorumlulukla buluşturmak olduğunu ifade eden Altınkaynak, şöyle konuştu:
“Bizler sadece akademik olarak başarılı bireyler değil; iyi insan, erdemli vatandaş, üreten, sorgulayan ve memleketine değer katan nesiller yetiştirme kararlılığındayız.”
Öğretmenlere teşekkür etti
Öğretmenlere de seslenen Altınkaynak, onları eğitim yolculuğunun mimarları olarak nitelendirdi.
Altınkaynak, “Yalnızca müfredatı aktarmıyor, bir çocuğun geleceğine dokunuyor, karakterini şekillendiriyor ve yarınlarımızı inşa ediyorsunuz. Gösterdiğiniz sabır, emek ve fedakârlık için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız” dedi.
Öğrencilere: “Hayallerinizden asla vazgeçmeyin”
Öğrencilerin Türkiye'nin en büyük umudu olduğunu belirten Altınkaynak, onlardan yalnızca derslerinde başarılı olmalarını beklemediklerini söyledi.
Öğrencilere dürüst, erdemli, araştıran ve ülkesine değer katan bireyler olmaları yönünde mesaj veren Altınkaynak, “Hayallerinizden asla vazgeçmeyin” çağrısında bulundu.
Velilere okul-aile iş birliği mesajı
Velilerin öğrencilerin eğitim yolculuğundaki en güçlü dayanaklarından biri olduğunu belirten Altınkaynak, okul ve ailenin birlikte hareket ettiği bir eğitim anlayışıyla çocukların daha parlak bir geleceğe taşınabileceğini ifade etti.
“Kocatepe’de yükselen ruhu eğitimle geleceğe taşımak sorumluluğumuz”
Afyonkarahisar’ın Milli Mücadele tarihindeki yerine de değinen Altınkaynak, “Bizler Büyük Taarruz’un başladığı, bağımsızlık meşalesinin yakıldığı Afyonkarahisarımızın eğitimcileriyiz. Kocatepe’de yükselen o ruhu bugün eğitimle, bilimle, teknolojiyle ve başarıyla geleceğe taşımak bizim en büyük sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.
Türkiye Yüzyılı’nı bugün sınıflarda yetişen öğrencilerin inşa edeceğini belirten Altınkaynak, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna hayatını kaybeden şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.
Altınkaynak açıklamasını, “Yolumuz eğitim, gücümüz gençlerimiz, istikametimiz Türkiye Yüzyılı olsun. Yeni eğitim-öğretim yılımız hepimize hayırlı olsun” sözleriyle tamamladı.

