Afyonkarahisar’ın Erenler Mahallesi, bugün akşam saatlerinde büyük bir yangın paniği yaşadı. Mezarlık yanında bulunan ve uzun süredir otlarla kaplı olan boş arazide çıkan yangın, mahalle sakinlerini sokağa döktü.
Görgü tanıklarının iddialarına göre, yangın öncesi bölgede bir havai fişeğin patladığı öne sürüldü. Patlayıcı bir maddenin infilak etmesiyle başladığı iddia edilen yangın, hızla yayılarak çevredeki otluk alanı alev topuna çevirdi.
Bölge halkı panik yaşadı
Mahallede bulunan apartmanlara oldukça yakın mesafede çıkan yangın nedeniyle bölge halkı büyük panik yaşarken, bazı vatandaşlar yangına kovalarla su taşıyarak müdahale etmeye çalıştı.
Olay yerine sevk edilen Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye ekipleri kısa sürede bölgeye ulaşarak yangına müdahale etti. Ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ederken, duman ve alevlerin mahalle genelinden görülebildiği bildirildi.
Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, patlama iddiası üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yetkililer, vatandaşları yangın alanına yaklaşmamaları konusunda uyardı.
Yangının kontrol altına alınması bekleniyor.