Afyonkarahisar Adliyesi, 2027 yılı tercüman bilirkişi listesine yönelik başvuru ilanını yayımladı. 15 Ekim 2026 tarihinde başlayan başvurular, 30 Ekim 2026 mesai bitimine kadar devam edecek.
İlanda, en az ilkokul mezunu olan ve gerekli yabancı dil yeterliliğine sahip kişilerin de başvuru yapabilmesi dikkat çekti.
İlkokul mezunları da başvurabilecek
İlan kapsamında başvuru yapacak adayların 18 yaşını tamamlamış ve en az ilkokul mezunu olması gerekiyor.
Adayların ayrıca tercümanlık yapabilecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşımaları şartı aranıyor.
Dil sertifikası olmayanlar da başvurabilecek
İlanın dikkat çeken ayrıntılarından biri de yabancı dil yeterliliğinin belgelendirilmesine ilişkin düzenleme oldu.
Yabancı dil diploması veya sertifikası bulunmayan adaylar, tercümanlık yapabilecek düzeyde dil bildiklerini yazılı olarak beyan ederek başvuruda bulunabilecek.
Ancak bu beyan, diğer başvuru şartlarının aranmayacağı anlamına gelmiyor.
Başvurular 30 Ekim'de sona erecek
Tercüman bilirkişi listesine katılmak isteyen adayların başvurularını 30 Ekim 2026 tarihi mesai bitimine kadar şahsen yapmaları gerekiyor.
Başvuru adresi, Afyonkarahisar Adliyesi'ndeki 105 numaralı oda olarak açıklandı.
Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
İlanda yer alan takvime göre başvuruların değerlendirilmesi 16 Kasım 2026 tarihine kadar tamamlanacak.
Kabul edilen adayların yemin töreni 25 Kasım 2026 tarihinde saat 16.30'da gerçekleştirilecek.
Nihai tercüman bilirkişi listesinin ise 31 Aralık 2026 tarihine kadar ilan edilmesi öngörülüyor.
Kadrolu personel alımı değil
Afyonkarahisar Adliyesinin duyurusu, kadrolu personel istihdamına yönelik bir alım ilanı değil.
Başvurular, 2027 yılında adli süreçlerde ihtiyaç duyulabilecek tercüman bilirkişilerin yer alacağı listenin oluşturulması amacıyla alınıyor.
Başvuru şartları nereden öğrenilecek?
Başvuru yapmak isteyenler, gerekli belgeler ve ayrıntılı şartlara Afyonkarahisar Adliyesinin resmî internet sitesinden ulaşabilecek.




