Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, AFSÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen Alzheimer ile ilgili Bilim Kafe etkinliğinde yaptığı konuşmada, üniversitelerin sağlık alanında hem çözüm üreten hem de geleceğe yön veren kurumlar olarak öne çıktığını söyledi.

Alzheimer'ın Tam Tedavisi İçin Dünyada Henüz Protokol Yok
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan, Alzheimer'ın ileri yaşlarda daha çok ortaya çıkan ve beyni etkileyen kronik bir hastalık olduğunu belirterek, hastalığın tam tedavisiyle ilgili dünyada henüz bir protokol bulunmadığını ancak çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Sağlıklı Beslenme Erken Dönemden İtibaren Önemli
Aslan, hastalığı önlemede erken dönemden itibaren sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaparak, işlenmiş gıdalardan uzak durulması tavsiyesinde bulundu.





