2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı 11 Haziran’da başlayacak. Turnuvanın başlamasına 16 gün kala TRT Spor, 24 yıl sonra Dünya Kupası’na katılan A Milli Takım için özel bir klip yayınladı. TRT Spor’un haberine göre 2026 FIFA Dünya Kupası, 11 Haziran 2026’da Meksika’da oynanacak açılış maçıyla başlayacak.
TRT Spor’dan “Yıldız Tozu” klibi
TRT Spor’un YouTube kanalı başta olmak üzere sosyal medya hesaplarında yayınlanan çizgi film klibi, Milli Takım oyuncularının memleketlerine yapılan göndermelerle hazırlandı.
“Yıldız Tozu” adıyla paylaşılan klipte, Milli Takım’ın Dünya Kupası yolculuğu mahalle aralarından, bozkırlardan ve şehirlerin simge noktalarından yola çıkan bir hikâye olarak anlatıldı.
TRT Spor, klibi sosyal medya hesaplarında şu ifadelerle paylaştı:
“Mahalle aralarında, uzak bozkırlarda, fırtınanın göbeğinde bir toz bulutu olarak başlayan öyküler. Şimdi tüm yolları birleştirme, emaneti devralma vakti. Yıldız Tozu, 24 yıl sonra ülkemize Dünya Kupası heyecanı yaşatan Bizim Çocuklar’a uzanıyor.”
Klipte Afyonkarahisar detayı dikkat çekti
Klipte en dikkat çeken sahnelerden biri ise Afyonkarahisar’a ayrılan bölüm oldu. Karahisar Kalesi önünde Afyonkarahisarlı Orkun Kökçü ile Kenan Yıldız’ın yan yana gösterildiği sahne, Afyonkarahisar’da ayrı bir gurur yaşattı.
Klipte aynı şehirden iki futbolcunun yan yana yer aldığı tek sahnenin Afyonkarahisar’a ait olması da dikkatlerden kaçmadı.
Karahisar Kalesi önünde iki milli yıldız
TRT Spor’un anlamlı klibinde Karahisar Kalesi’nin fon olarak kullanılması, Afyonkarahisar’ın Milli Takım hikâyesindeki yerini de öne çıkardı.
Afyonkarahisarlı iki futbolcu Orkun Kökçü ve Kenan Yıldız’ın aynı karede yer alması, 24 yıl sonra yeniden Dünya Kupası heyecanı yaşayacak Türkiye için hazırlanan klibe şehir adına özel bir anlam kattı.
24 yıl sonra Dünya Kupası heyecanı
A Milli Takım’ın 24 yıl sonra Dünya Kupası’na katılması Türkiye’de büyük heyecan oluştururken, TRT Spor’un hazırladığı “Yıldız Tozu” klibi de bu heyecanı duygusal bir anlatımla ekrana taşıdı.
Afyonkarahisar ise klipte Karahisar Kalesi ve iki milli futbolcusuyla yer alarak Dünya Kupası yolculuğunda dikkat çeken şehirlerden biri oldu.
Futbol tarihinde ilk kez 48 takım mücadele edecek
Play-off finalinde Kosova'yı devirerek adını 2026 Dünya Kupası'na yazdıran A Milli Futbol Takımımız, ABD, Kanada ve Meksika'nın ortak düzenleyeceği turnuvada D Grubu'nda ABD, Paraguay ve Avustralya ile karşılaşacak. Futbol tarihinde ilk kez 48 takımın mücadele edeceği FIFA 2026 Dünya Kupası, 11 Haziran Perşembe günü başlayacak ve 19 Temmuz Pazar günü sona erecek. Dev turnuva TRT'den yayınlanacak.





