Yeşiltepe Mahallesi’nde, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından sulama kanalına yerleştirilen demir korkuluklar mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Geçtiğimiz yıllarda kanal çevresine düşerek hayatını kaybeden vatandaşların yakınları, yapılan düzenlemenin kalıcı bir çözüm olmadığını vurguladı. Korkulukların vidalarının elle gevşetilebildiği ve dayanıklılığının yetersiz olduğu belirtildi.
Geçtiğimiz aylarda eşini kaybeden Semra Tetikçi, "Kalıcı çözüm mü sizce bu? Biz burada sadece çamaşır kuruturuz, başka bir işe yaramaz," diyerek korkulukların yetersizliğine dikkat çekti. Cansu Kalay ise, "Bunlar kalıcı çözüm değil, çocuklar bu demirlere tırmanacak, yine can kaybı yaşanacak," diyerek üstünün kapatılmasını talep etti.
Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, yaptığı açıklamada, "Bu korkuluklar geçici bir çözüm. Kalıcı çözüm için kanalın üstü kapatılmalı," diyerek yetkililere çağrıda bulundu. Mahalle sakinleri, korkulukların yeterli olmadığını ve bu sorunun çözülmesi için daha kalıcı adımlar atılmasını istedi.