Kütahya İl Müftülüğü, yaklaşan Yaz Kur’an Kursları öncesinde imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerini bir araya getirdi. Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde, kursların işleyişi ve içerikleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
“Tüm Çocuklar Bizim Misafirimiz”
Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, çocukların yaz Kur’an kurslarına katılımını önemsediklerini vurgulayarak, “Tüm çocuklar yaz Kur’an kurslarında bizlerin misafiridir. Onlarla birlikte biz de kursların açılışını büyük bir heyecanla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kurslar 30 Haziran’da Başlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilecek kurslar, bu yıl “Her Yaz Yeni Bir Heyecan: Cami, Çocuk ve Kur’an” ve “Yazımda Kur’an Var” temalarıyla 30 Haziran’da başlayacak. Kurslar, 15 Ağustos’a kadar sürecek ve tek dönem halinde yapılacak.
Eğitim + Sosyal Faaliyet Bir Arada
Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, İtikad, İbadet, Siyer ve Ahlak gibi derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle desteklenecek kurslar, farklı yaş gruplarına hitap edecek şekilde planlandı. Eğitimler camilerde, Kur’an kurslarında ve uygun görülen diğer mekanlarda verilecek.
4-6 yaş arası çocuklardan, 7-14 yaş arası öğrencilere ve 15-22 yaş grubu gençlere kadar geniş bir katılımcı profiline hitap edecek olan kurslarda, dini bilgiler eğlenceli yöntemlerle öğretilecek.