Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş Afyon Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışında konuştu.
Vali Aktaş, "Bugüne kadar ilimiz genelinde toplam 17 bin 580 köpek toplanmıştır. Sadece 2026 yılı içerisinde toplanan köpek sayısı ise 5 bin 575'tir" diyerek, "Bu mesele yalnızca bir toplama ya da barınak meselesi değildir. Bu mesele insanı, şehri, çevreyi, doğayı ve canlı yaşamını birlikte gözeten ciddi bir kamu görevi ve toplumsal sorumluluktur" ifadelerini kullandı.
"59 belediyeyle ortak çalışma yapısı oluşturuldu"
Afyonkarahisar İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği'nin 59 belediye ve il özel idaresinin katılımıyla kurulduğunu belirten Aktaş, "Önümüzdeki dönemde temel önceliğimiz, doğal yaşam alanlarının kapasitesini daha yetkin kullanmak, kısırlaştırma ve aşılama çalışmalarını artırmak, sahiplendirmeyi teşvik etmek ve tüm belediyelerin mevzuattan doğan sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmesine katkı sunmaktır" dedi.
"İl genelinde 4 bakımevi hizmet veriyor"
Vali Aktaş, il merkezinde Afyonkarahisar Belediyesi Hayvan Bakımevi, ilçelerde Dinar, İscehisar ve Bolvadin Belediyeleri olmak üzere dört bakımevinin hizmet verdiğini açıkladı.
"Kayıtlı sahipli köpek sayısı 6 bin 408"
Aktaş, PETPET sisteminde kayıtlı sahipli köpek sayısının 6 bin 408'e ulaştığını belirterek, "Bu veriler, sahipsiz hayvanların kontrol altına alınması kadar sahipli hayvanların kayıt ve takip sisteminin güçlendirilmesinin de büyük önem taşıdığını göstermektedir" dedi. Vali Aktaş, çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekledi.