Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, AKÜ Kulüp ve Topluluk Atölyesine ziyarette bulunarak TEKNOFEST 2022 kapsamında düzenlenecek yarışmalara katılacak takımlar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sırasında Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Oğuz, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Tolga Özer, Enformatik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Ergün, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Özkan, Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uçman Ergün, Uzaktan Eğitim MYO Öğr. Gör. Hasan Akkoç, Topluluk Danışmanı Dr. Nihal Yumak da hazır bulundu.

Ziyarette Rektör Karakaş’a AKÜ bünyesinde faaliyet gösteren AKÜ Havacılık ve RC Araçlar Topluluğundan TEKNOFEST 2022 yarışmalarında ön elemeyi geçen 9 takım projelerini anlattı.

TEKNOFEST 2022 AKÜ HAKKINDA

Uluslararası İHA Yarışması Sabit Kanat Kategorisinde ZAFER TAKIMI, Uluslararası Serbest Görev Yarışmasında K.A.O.S, AKU-ZİHA, AKUSKYTECH, AKUFLYT3CH ve AKUFLYTECH takımları, Tarım Teknolojileri Yarışmasında K.A.O.S. AGTECH ve KOCATEPE AGTECH takımları ve Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasında ise AKUFLYTECH takımının diğer bir projesi ön eleme aşamalarını başarıyla geçerek ön katılım desteği almaya hak kazandı.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da danışmanlığını Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu’nun yaptığı, akademik sorumluluğunu Öğr. Gör. Ahmet Kaysal’ın üstlendiği FRİG isimli elektrikli araç ile danışmanlığını Teknoloji Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Çakmakkaya’nın yaptığı GÖKBÖRÜ isimli elektrikli araçlar da Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları kapsamında ön elemeleri geçerek bir sonraki aşamaya katılmaya hak kazandı.

Ayrıca bu yıl ilk kez TEKNOFEST 2022 Uçan Araba Yarışması Üniversite ve Üzeri Kategorisinde Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Naim Karasekreter’in danışmanlığında kurulan AKÜ_RISECAR takımı Proje Ön Tasarım aşamasını başarıyla tamamlayarak Final Tasarım aşamasına geçmeye hak kazandı.

Yine Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Uçman Ergün’ün danışmanlığında kurulan BREATH OF THE NIGHT Takımı ve Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur Fidan’ın danışmanlığında kurulan Med-Team Takımı ise bu yıl ilk kez Biyoteknoloji İnovasyon Yarışmasında başarılı şekilde ön elemeyi geçmeyi başardı.

Ziyaret esnasında Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, atölyeyi ziyarete gelen İş İnsanı Murat Işık’a AKÜ Kulüp ve Topluluk Atölyesine ve TEKNOFEST 2022 yarışmalarına katılan takımlara katkılarından dolayı plaket takdim etti.