Büyük Önder Atatürk'ün vefatının 86. yılı: Afyon halkı Atatürk'ü tek kelimeyle anlattı Büyük Önder Atatürk'ün vefatının 86. yılı: Afyon halkı Atatürk'ü tek kelimeyle anlattı

Afyonkarahisar Valiliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği ile birlikte "Afyon Yemekleri Günü" düzenleyerek, Afyonkarahisar'ın ünlü yöresel lezzetlerini Meclis’te tanıttı. Etkinliğin organizasyonunu, Keyani Gurme Restaurant ve Akrones Termal Otel üstlendi. Afyon’dan giden 6 usta şef, özel olarak hazırlanan menüyü TBMM’de pişirerek misafirlere sundu.

Menüde Afyon’un Özel Lezzetleri

Etkinlikte sunulan menüde, Afyon’un meşhur yemekleri dikkat çekti. Servis edilen lezzetler arasında nohutlu göce tarhanası çorbası, Afyan salatası, patlıcan böreği, keşkek üzeri dana tandır, sade ve vişneli ekmek kadayıfı ile manda kaymağı, patatesli köy ekmeği, mercimekli ve patatesli bükme, peynirli ağzı açık ve vişne hoşafı yer aldı.

Whatsapp Image 2024 10 10 At 09.28.01

Üst Düzey Katılım ve Uzun Süren Ziyafet

Yemek servisi öğlen saatlerinde başlayıp akşam saatlerine kadar devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm milletvekillerine bu lezzetler ikram edildi. Etkinlik, TBMM üyeleri tarafından büyük ilgi gördü.

Whatsapp Image 2024 10 10 At 09.28.01 3

Organizasyonda Akrones ve Keyani'nin Büyük Rolü

Akrones Termal Otel Genel Müdürü Ünal Özgen ve Keyani Gurme Restaurant Müdürü Muzaffer Aktar, organizasyonu bizzat yönetti. Akrones Termal Otel ve Keyani Gurme Restaurant sahiplerinden Yücel Albay, bu etkinlikle Afyonkarahisar’ın gastronomi turizmine ve tanıtımına önemli bir katkı sundu.

Muhabir: Afra Nur Arslantaş