TBMM'de gerçekleşen oturumda, milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Oturum sırasında Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Ticaret Bakanlığı hakkında konuşurken, AK Parti sıralarından bir grup milletvekili CHP sıralarına doğru yürümeye başladı. Bu hareket üzerine Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, yerinden kalkarak itirazlarını dile getirdi ve tansiyon bir anda yükseldi.

- “Adam sana bir şey anlatmaya çalışıyor”

İstanbul Milletvekili İsmail Erdem, Mahmut Tanal'a seslenerek, "Sayın Tanal..." dedi. Ancak Tanal, "Lütfen geç yerine ya, geç yerine!" şeklinde tepki gösterdi. Bu sırada Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan, "Adam sana bir şey anlatmaya çalışıyor." diyerek araya girdi. Semra Dinçer ise konuşmasına devam etmek isterken, tartışmanın dozu daha da arttı.

- ⁠“Dingoun ahırı mı burası?”

Mahmut Tanal, sırasına geri dönmeye çalışan milletvekillerine, "Sıramıza kadar gelemezsiniz! Burası Dingo’nun ahırı mı!" diye çıkıştı. Hasan Arslan ise bu duruma, "Geldim ya, geldim! Geldim işte, ne yapacaksın!" diyerek karşılık verdi. Tanal, "Gelemezsin!" diye ısrar etti.

- Başkan araya girdi

Tartışmanın büyümesi üzerine Başkan, "Bir dakika... Değerli milletvekilleri..." diyerek araya girdi ve oturumu sakinleştirmeye çalıştı. Ancak Hasan Arslan'ın, "Ama saygısızlık yapıyorsun." şeklindeki sözleri ortamı yeniden gerdi. Sonunda Başkan, "Birleşime on dakika ara veriyorum." diyerek oturuma kısa bir ara verdi.

Oturum, verilen aranın ardından devam etti.

>>Kudret Kuş'un Haberi